Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Środa - chlebek


Dzisiaj post o chlebu i wodzie .


Upiekłam żytni chleb na zakwasie, zakwas mi się “kwasił” chyba z 5 dni, ale w końcu się událo .

   Chlebek jest mało wyrośnięty, ciężki, mało slony , bez żadnych nasion czy kminu . Taki lubię : 





Muszę już nastawić następny kwas 😊

  • ckopiec2013

    ckopiec2013

    15 maja 2024, 17:55

    Ja zostawiałam trochę starego i go tylko zasilałam przed wypiekiem.

    • alhe11

      alhe11

      16 maja 2024, 07:26

      Też zostawiam, ale nie zawsze 😣

  • beaataa

    beaataa

    15 maja 2024, 14:23

    Ja jak piekę chleb, to zawsze zostawiam tak ze trzy łyżki stołowe ciasta, przed dosypywaniem czegokolwiek, w zakręconym słoiku w lodówce. Na następny raz.

    • alhe11

      alhe11

      16 maja 2024, 07:25

      Zostawiłam 😊

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.