Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
i po lekarzu ... :)


okazało się ze mam stan przed cukrzycowy 

to już wiem od 4 lat  lekarze się kłucą czy co cukrzyca czy nie czy leczyć czy nie

naczczo mam 107 a 2 godziny po glukozie 126 gdyby było 200 była by cukrzyca 

po wizycie zakupy mega dużo warzyw :)

kupiłam bakłażana... nigdy nie jadłam ... trzeba coś wyczarować 

i znów jestem mega pozytywnie nakręcona

a i kupiłam w rossmanie  piling błotny ciekawe czy pomoze na nadmiar skóry 

  • schudnac_to_moj_cel

    schudnac_to_moj_cel

    11 listopada 2015, 10:27

    najważniejsze że nei cukrzyca ... a powiem Tobie szczerze że nigdy nie robiłam nic z bakłażana zawsze jak miałam wybór wybierałam cukinie ;)

  • Beata465

    Beata465

    10 listopada 2015, 21:35

    bakłażan jest siuper :D:D dodaję go do różnistych rzeczy np. sałatek, sosu do spagetti, często go grilluję , przed zrobieniem z niego czegokolwiek, pokrój go w plastry, ułóż na ręczniku papierowym i osól z jednej i drugiej strony , zostaw na 10 15 min , puści sok i wtedy pozbędzie się goryczki :D a wogóle to ...eksperymentuj , taka jest kuchnia ...eksperymentuj :D

    • aisabasia

      aisabasia

      11 listopada 2015, 00:04

      dziekuje :) bede jutro czarować mam bakłażan cukinię kalafior i rybę taka ze skórą i ośćmi :)

    • Beata465

      Beata465

      11 listopada 2015, 08:31

      No to powodzenia, możesz sobie zrobić super duszone warzywa do rybki, a co do ryb z ostkami to niestety nie kupuję ...pozostał mi uraz z dzieciństwa kiedy utkwiła mi ość w gardle , rybkę bardzo prosze ale odoszczoną, chociaż w Barcelonie dostałam solę grillowaną w całości i chciał nie chciał musiałam wydłubywać ości :D

  • Muminekkkk

    Muminekkkk

    10 listopada 2015, 19:32

    Podobne zakupy :-) tez dzis wzielam 2 male baklazany i szukam co z nich wyczarowac . Myslalam wlasnie o nadziewanych tak jak pisze Promter:-)

    • aisabasia

      aisabasia

      10 listopada 2015, 20:05

      tez mam dwa. to jeden nadzieje a drugi do ryby z innymi warzywami

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.