Zupa krem ze szpinaku - składniki
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450 g)
- 2 ząbki czosnku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 łyżki oliwy
- 100 g koziego twarożku
- 1/4 szklanki śmietanki 30 proc.
- sól
- pieprz
- rosół lub bulion drobiowy
Zupa krem ze szpinaku - sposób przygotowania
Na patelnię wlej oliwę, dodaj obrany i posiekany na plasterki czosnek i szpinak (nie trzeba rozmrażać). Mieszaj i przesmażaj kilka minut, dopraw szpinak solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do gorącego szpinaku dodaj serek kozi i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Szpinak przełóż do garnka, zmiksuj i dodaj bulion w takiej ilości, aż uzyskasz ulubioną konsystencję. Dopraw śmietanką.Czy to jest kaloryczne? Chyba nie. Prawdopodobnie zupa w najbliższy weekend, a może wcześniej... (przepis ze znanej gazety).
Chciałam pójść na aerobik, ale ze względu na ferie - GOK-i nie organizują zajęć, tylko są dla dzieci :(
W następnym tygodniu zostaję sama - mąż ma delegację - więc z ćwiczeń nici :(
Cypryskaaa
24 stycznia 2012, 23:35ojj na pewno nie kaloryczna ,robię taka :) smaczna i zdrowa .:)Pozdrawiam :)