- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Ostatnio dodane zdjęcia
Znajomi (13)
O mnie
Informacje o pamiętniku:
Odwiedzin: | 3249 |
Komentarzy: | 17 |
Założony: | 24 stycznia 2014 |
Ostatni wpis: | 3 stycznia 2021 |
Moja aktywność - spaliłam 58 kcal
Moja aktywność - spaliłam 58 kcal
Moja aktywność - spaliłam 67 kcal
Moja aktywność - spaliłam -608 kcal
Moja aktywność - spaliłam -608 kcal
Moja aktywność - spaliłam 14 kcal
dziś rano owsianka z malinami pożniej sok z buraka, dyni, marchwi
zupka dyniowa z imbirem koło 13.00
sok pomidorowy z selerem
a na obiadek ghmmm nie wiem coś wymyślę chyba żurek z białą kiełbaską i jajkiem ale bez chleba bo dziś dzień wywiadówek w szkole u córci potem piłka nożna syna a jutro u synka wywiadówka
WCZORAJ ZAKUPIŁAM WYCISKARKE DO OWOCÓW I WARZYW I ZDĄŻYŁAM JĄ PRZETESTOWAĆ.
bYŁ SOCZEK OWOCOWY DLA DZIECI I WARZYWNY DLA MNIE.PYCHA.Dzieci średnio chętnie piją ale może się naucz. Ja postanowiłam że co drugi dzień a przynajmniej raz w tygodniu będę robiła sobie taki sok.Małżowi też może przy okazji przemycę.
OD PONIEDZIAŁKU OD NOWA WALCZYMY
Poniedziałek to mój ulubiony dzień wszystko zaczyna wracać do normy zero podjadania zero wymyślania głupotek są schematy a ja to lubię
dzis dietkowo: rano woda z miodem i cytryną kawa z mlekiem i łyżeczką cukru
potem w pracy o 8 śniadanie 3łyżki płatków, z bakaliami i łyżką musu z malin i kefir
koło 10 jabłko
koło 13.30 brokuły z pomidorem i papryką
zupka dyniowa z imbirem mmmmmpycha dzi ugotuje i zawekuje w słoikach będzie na 3-4 dni
ZUPA DYNIOWA
kawałek dyni - około 0,7 kg
duża cebula
kawałek korzenia imbiru - 3 cm
4 szklanki wywaru warzywnego (może być z kostki)
2 łyżki oliwy
świeżo zmielony, czarny pieprz
sól
do dekoracji:
garść uprażonych pestek dyni
Dojrzałą dynię przekrawam na pół, usuwam włóknisty środek z pestkami,
obieram, a miąższ kroję w kostkę o boku 1,5 cm - powinno go być około 4
szklanek.
Imbir obieram i ścieram na tarce.
Cebulę obieram i siekam na bardzo drobną kostkę.
W garnku o grubym dnie rozgrzewam oliwę i podsmażam w niej najpierw cebulę, potem dodaję imbir, a na końcu dynię.
Chwilę wszystko smażę mieszając, po czym zalewam wywarem z jarzyn, zagotowuję, zmniejszam ogień i przykrywam. Z
ostawiam na małym ogniu 15 minut.
Po tym czasie dynia powinna być całkiem miękka.
Całość
miksuję, przyprawiam solą i pieprzem, rozlewam do talerzy, a każdą
porcję dekoruję prażonymi pestkami dyni.
Moja aktywność - spaliłam 3 kcal