Temat: Zamiennik wina

Co myślicie o cydrze jako zamienniku wina? 
Z uwagi na dietę i leki nie mogę pić alkoholu w dużych ilościach (a właściwie żadnych), ale po 6 mcach abstynencji robię się "towarzysko uciążliwa" więc od czasu do czasu popijam cydr. Boję się jednak, że na diecie i z tego muszę zrezygnować. 

Jeżeli podstawą dobrej zabawy dla Twoich znajomych jest alkohol to zmień znajomych. Nie możesz pić alkoholu to nie pijesz i tyle. I naprawdę da się dobrze bawić ze znajomymi bez konieczności sięgania po procenty.

Armara napisał(a):

Jeżeli podstawą dobrej zabawy dla Twoich znajomych jest alkohol to zmień znajomych. Nie możesz pić alkoholu to nie pijesz i tyle. I naprawdę da się dobrze bawić ze znajomymi bez konieczności sięgania po procenty.

Uprzejmie proszę o czytanie ze zrozumieniem. Nie pytam jak radzić sobie z pijącym towarzystwem, bo nie mam problemów z asertywnością, a i moi znajomi w większości rozumieją powody dla których nie sięgam po alkohol. Jeśli nie chce, to nie pije. Ale czasami mam ochotę zamienić sok na cydr i właśnie to było treścią pytania: jak bardzo jest to niedopuszczalne na diecie?

To pytanie powinnaś raczej zadać lekarzowi, ponieważ jak sama napisałaś w pierwszym poście problem nie dotyczy tylko diety ale leków które bierzesz.

cydr jest tez alkoholem i ma wiecej kalorii niz wino z tegpo co wiem, wiec lepsze wino, przyajmniej pomaga na trawienie. 

najmniej kaloryczna jest wodka z cola 0.

Pasek wagi

Rozumiem, że jeśli powiem, że chodzi mi wyłącznie o opinie z perspektywy przestrzegania diety, to powinnam zapytać dietetyka, a nie wywnętrzniać się na forum? :D
O ja głupia i naiwna, a myślałam że od tego są Pogaduchy :D

Dzięki za dobre rady, pozdrawiam :)

Maratha napisał(a):

cydr jest tez alkoholem i ma wiecej kalorii niz wino z tegpo co wiem, wiec lepsze wino, przyajmniej pomaga na trawienie. najmniej kaloryczna jest wodka z cola 0.

No to mnie troszkę zasmuciłaś, ale nie wyobrażam sobie rozcieńczania wina z wodą, a wódka póki co odpada prawie zupełnie :/

Przeciez od czasu do czasu mozesz sie napis i nie zaszkodzi to Twojej diecie. Nie rozumiem problemu?

Chyba ze pijesz 3-4 razy w tygodniu to wino czy piwo w duzych ilosciach .

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.