Temat: Jakie farby?

W ten weekend planujemy odświeżyć mieszkanie a ponieważ to nie jest tania zabawa to chciałabym zainwestować w dobre farby. Pierwotnie w tym mieszkaniu malowane było Nobilesem Pory Roku i właśnie w tej grupie cenowej chciałabym pozostać. A więc polecacie Nobiles, Dulux czy jakieś inne(chodzi mi o gotowe kolory) chodzi oczywiście o farby które są na tyle trwałe by umyć jakąś plamkę bez ścierania koloru. Chcę uzyskać intensywną zieleń(taką trawiastą) w dużym pokoju i intensywny niebieski w pokoju syna, reszta pomieszczeń aż tak ważna nie jest(jakiś pomarańcz czy żółć)
Ps do osób mających ściany w kolorze bordo, Was też tak męczy ten kolor?
my mamy bordo, ale na jednej ścianie w Pl, na pozostałych pastelową orchideę- świetnie się czuję w tym pokoju. Co do farb ja polecam półmatowe, z firm polecam Magnata- ładne kolory i dobre krycie.
fakt na jednej ścianie może nie męczyć ale ja mam 4 ściany w tym kolorze i strasznie mnie to męczy
ja mam duluxa tajemniczy ogrod (ciemny fiolet) w sypialni i sprawdza sie super :) mozna myc

Nie polecam niebieskich ścian w pokoju dziecięcym działa przygnębiająco (najczęściej)
Pasek wagi
ja mam Dulux biała czekolada i zielona łąka  można umyć, sprawdza się super a farba jest wydajna 
Olcia super inspiracje:) mój synek ma już ponad dwa lata więc aż tak bardzo dziecinnie nie będzie, naklejki oczywiście będę z ukochanymi autami i np Kubusiem puchatkiem, mebelki ma kolorowe więc przygnębiająco nie powinno być:)
Ja mam zmywalne farby Duluxa w pokoju i chwalę sobie :) Winko jak mi chlapnęło czerwone to się zmyło wodą bez problemu z tej farby hłe hłe :) Kolory - dojrzały groszek + pędy bambusa + wzorek brązo-zielonym ale nie pamiętam nazwy :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.