- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 grudnia 2011, 12:55
Niestety nie mogę sie ogarnąć i zacząc dietę, liczę na magiczną datę 02.01.12. Zapraszam do zapisywania się i wspierania siebie i innych. Moim motywatorem największym jest 1. komunia w maju mojego brzdąca i 2. wakacje ze znajomymi, którzy nie widzeli mnie na żywo przez ok 5 lat. (czyli 10-12 kg temu). Chociaż do tej pory nie mogłam sie zmotywować to zastanawiam sie jak będzie w styczniu.
15 stycznia 2012, 19:50
15 stycznia 2012, 19:50
witam! niejedzenie na tej diecie to problem, mnie też
dopada wtedy się zmuszam. :) Co do Katowic to strasznie
tak jak i Mikołów i okolice :P parking w Katowicach?
być problem tym bardziej przy tej pogodzie... ale coś
na pewno! wytrwałości życzę i uciekam ćwiczyć :P
15 stycznia 2012, 19:53
15 stycznia 2012, 20:39
15 stycznia 2012, 20:41
15 stycznia 2012, 21:00
Witam dziewczyny u nas też chyba wszyscy przeszli na Dukana bo otrębów brak nawet w kauflandzie o Tesco nie wspomne.
Ja też się przedstawie mam na imie Wiolka
Ja też niałam ten problem z dużym zastojem przez to że mało jadłam, wczoraj zmusiłam się do większej ilości i od razu waga spadła
15 stycznia 2012, 21:02
Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I i Faza naprzemienna Faza II – Desery
Składniki:
- 800 g chudego twarogu
- 6 jaj (oddzielić białka od żółtek)
- słodzik (nadający się do pieczenia) ilość według własnego uznania, ok 2 łyżek
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 szklanka chudego mleka (w razie potrzeby można dodać trochę więcej mleka)
- kilka kropel wybranego aromatu
Sposób przygotowania:
Przepis na pyszny sernik Dukana, który na pewno pomoże nam przetrwać ciężkie chwile diety. Twaróg mielimy co najmniej 2 razy, następnie do zmielonego sera dodajemy żółtka, słodzik, aromat i mąkę kukurydzianą. Powstałą masę dokładnie mieszamy mikserem, dodajemy szklankę mleka i ponownie mieszamy mikserem. Białka ubijamy i delikatnie dodajemy do naszej masy serowej. Delikatnie mieszamy całą masę. Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 – 70 min. Po upieczeniu nasz dukanowy sernik chłodzimy w lodówce. Po ostygnięciu możemy zajadać.15 stycznia 2012, 21:06
Edytowany przez 15 stycznia 2012, 21:07
15 stycznia 2012, 21:14
15 stycznia 2012, 21:23