Śniadanie: (wersja A)
koktajl owocowy - 500 ml bądź świeże owoce
orzechy i migdały (różne rodzaje) około garści
herbata zielona bądź czerwona
Śniadanie (wersja B)
płatki owsiane z bananem i kiwi (bądź płatki owsiane z suszoną żurawiną i mlekiem sojowym bez cukru)
herbata zielona bądź czerwona
Śniadanie (wersja C)
kasza jaglana z miodem i cynamonem
herbata zielona bądź czerwona
Śniadanie (wersja D)
2 jajka na miękko
bukiet surowych warzyw
herbata zielona bądź czerwona
II śniadanie/Przekąska:
A: jogurt naturalny pełnotłusty
B: chipsy - surowe pomidory
C: sok warzywny
D: garść orzechów różnego rodzaju
E: owoc
F: mielony len z syropem z agawy (taki deserek skomponowany przeze mnie- syrop z agawy ma niski indeks glikemiczny- warto nim słodzić- jeśli chodzi o miód polecam spadziowy)
Obiad (wersja A)
bukiet warzyw
soczewica (czerwona/zielona)/ kasza jaglana/ ryż dziki/soja/ciecierzyca
szpinak/gotowane brokuły/warzywa po bengalsku/warzywa w sosie curry/tofu/ fasola
Obiad (wersja B)
faszerowane warzywa
sałatka
Obiad (wersja C)
naleśniki z mąki z grochu włoskiego
farsz-szpinak/warzywa/syrop z agawy i otręby owsiane
Kolacja:
sałatka/2 jajka na miękko + bukiet warzyw/ jogurt naturalny/ sok warzywny/ tofu
Co ważne: używam olejów z pierwszego tłoczenia na zimno (lniany, rzepakowy, konopny, krokoszowy)
jeżeli suszone owoce to jedynie bez konserwantów
jeżeli jajka to oznaczone nr 1
jeżeli jogurt naturalny to od szczęśliwych krów
często używam innych ziaren zbóż niż owies np amarantus, proso (bezglutenowe)
Jestem uczulona na pszenicę i jabłka stąd brak w jadłospisie