Temat: muffiny z fasoli - wytrawne

zrobiłam ostatnio muffiny z fasoli, wg przepisu z jednego z popularnych blogów..
oprócz składników, które zazwyczaj powtarzaja się w wypiekach z fasoli (jajka, mleko w proszku, proszek do pieczenia, soda), dałam zioła prowansalskie, sól i pieprz
babeczki wyszły pięknej konsystencji i wyglądu pieczywka tradycyjnego
ale w smaku takie hmm- zbyt zdecydowane, ostre, na pewno za słone jak dla mnie- ale słonosć łatwo poprawic- dac mniej soli ;)

pytanie do doświadczonych w temacie forumowiczek- czego dodajecie do waszych fasolowych wypieków, by smak był neutralny, a jednoczesnie nie był wyczuwalny smak fasoli?
by jak najdoskonalej "podrobić" pieczywko z mąki?
Pasek wagi
Ale czemu neutralizować smak fasoli? Ja bardzo lubię :D

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.