Temat: Łosoś, przepis?

Mam do wykorzystania 150 g Łososia i potrzebuje jakiegoś fajnego przepisu  z góry dziękuje.
ja dusze z warzywami (włoszczyzna pokrojona w paseczki) i przyprawami np. oregano czy tymianek 
Ja przyprawiam: sól+pieprz+sok z cytryny i do parowaru. najsmaczniejszy i najprostszy sposób na łososia :)
zależy jeszcze w jakiej formie masz łososia: filet surowy/uwędzony?
sol pieprz,cytryna w plasterkach - folia aluminiowa i na 15 minut do piekarnika
Pasek wagi

ataanvarne napisał(a):

Ja przyprawiam: sól+pieprz+sok z cytryny i do parowaru. najsmaczniejszy i najprostszy sposób na łososia :)zależy jeszcze w jakiej formie masz łososia: filet surowy/uwędzony?

Filet surowy ;) 
na folii ukladam 3 plastry cytryny, na to klade lososia posypanego przyprawa do ryb ale niewiele, na to daje zeszklony na oliwie por i cebulke, przykrywam jogurtem greckim i posypuje szczypiorkiem, zawijam tak zeby nie bylo odstepu powietrza tzw papilot z folii i wkladam do piekarnika na 20min!! Jest przepyszny! moge go jesc codziennie:)
Pasek wagi

malutkanat napisał(a):

na folii ukladam 3 plastry cytryny, na to klade lososia posypanego przyprawa do ryb ale niewiele, na to daje zeszklony na oliwie por i cebulke, przykrywam jogurtem greckim i posypuje szczypiorkiem, zawijam tak zeby nie bylo odstepu powietrza tzw papilot z folii i wkladam do piekarnika na 20min!! Jest przepyszny! moge go jesc codziennie:)


Potwierdzam, łosoś+porowa pierzynka to niebo w gębie.

malutkanat napisał(a):

na folii ukladam 3 plastry cytryny, na to klade lososia posypanego przyprawa do ryb ale niewiele, na to daje zeszklony na oliwie por i cebulke, przykrywam jogurtem greckim i posypuje szczypiorkiem, zawijam tak zeby nie bylo odstepu powietrza tzw papilot z folii i wkladam do piekarnika na 20min!! Jest przepyszny! moge go jesc codziennie:)

Oo, brzmi smacznie ;)) 
proszę bardzo : http://szybkowar.blogspot.co.uk/search?q=%C5%82oso%C5%9B
Pasek wagi

calineczkazbajki napisał(a):

proszę bardzo : http://szybkowar.blogspot.co.uk/search?q=%C5%82oso%C5%9B

Dziękuje 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.