26 marca 2013, 11:11
Jak przygotować brukselkę żeby była zjadliwa? albo co Wy z nią robicie ,jakieś pomysły?
- Dołączył: 2011-02-16
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 3774
26 marca 2013, 11:16
W wodzie z solą gotuję po prostu - uwielbiam brukselkę! Moja mama dodaje jeszcze bułkę tartą przysmażoną na maśle. Ale ja wolę bez :)
26 marca 2013, 11:17
Ja robiłam zupę. Normalnie wrzucałam do wywaru i jak dla mnie była pyszna.
26 marca 2013, 11:23
Zupa-krem. Pyszna i nie smakuje jak brukselka ;)
- Dołączył: 2007-07-02
- Miasto: Wro
- Liczba postów: 8570
26 marca 2013, 11:30
Też bym chciała ją polubić.
- Dołączył: 2012-03-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 9591
26 marca 2013, 11:34
Pokrój kazdą główkę tak na 3 części (grubszy plaster) i podsmaż na łyżce oliwy z odrobiną miodu, dodaj pestki dyni (podpraż) albo orzechy, ziarno. Pychotka :) Ja to mieszam np. z mandarynką
- Dołączył: 2012-05-20
- Miasto: Hel
- Liczba postów: 5118
26 marca 2013, 11:39
ja uwielbiam nawet samą ugotowaną, mniammmm ...!!!
- Dołączył: 2011-05-04
- Miasto: Białystok
- Liczba postów: 14372
26 marca 2013, 11:42
Ugotowana na patelnie z podsmazona cebula i ziarnem sezmu.
26 marca 2013, 11:54
W dzieciństwie szczerze nienawidziłam brukselki ;) Teraz całkiem lubię, ale trochę podchodzę do niej jak do jeża ;) Na razie dorzucam sporo Brukselki do zupy jarzynowej. Ale muszę niedługo wypróbować ją w jakiejś nowej formie ;)