Temat: Rolada Drobiowa

Hej macie jakies fajne pomysly na roladki drobiowe?:)  mile widziane sprawdzone przepisy:P(jak ktos ma ochote napisac ,ze google nie gryza-tak wiem ale moze Wy macie cos lepszego fajniejszego i sprawdzonego:D)
Ja bardzo lubię rozbic pierś kurczaka , do środka szpinaczek  i ser gorgonzola albo trochę pleśniowego i zapiec to w sosie pomidorowym ;-)
Taki najprostszy sposob to do srodka dac serek topiony, najlepiej zloty ementaler i drobno posiekany czosnek. przyprawic o zwinieciu roladki sola i slodka papryka. Jak wyplynie troche serka to fajny sosik powstaje
Pasek wagi
z masełkiem , czosnkiem i koperkiem , 
z musztardą ogórkiem kiszonym i serem żółtym
z fetą , szpinakiem i czosnkiem 

Pasek wagi
ja daje do srodka szpinak, cebule, czosnek, pomidory suszone (wczesniej do wszystko razem uduszone na patelni), nadziewam piers, posypuje ulubionymi przyprawami , owijam folia i wkladam do piekarnika na 25 min 

zdjecie nie za genialne bo bylo ciemno ale jest  :D :


a czy takie male roladki ktre chce robc w garnku to czym je "zlapac" by sie nie rozwinely? nitka?
nitka
Pasek wagi
ja uwielbiam taką z nadzieniem z ricotty (na 1 roladkę: ok. 45g ricotty + płaska łyżeczka bazyliowego pesto + sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę) i tym smarujesz rozbitą pierś z kurczaka. Wcześniej filet kładziesz na 2 ułożonych obok siebie plasterkach szynki parmeńskiej i zawijasz roladkę . Smarujesz lekko oliwą, obsypujesz rozmarynem lub tymiankiem. Wkładasz do naczynia zżaroodpornego, przykrywasz folią i do piekarnika na 30 minut 180stopni. Pycha!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.