- Dołączył: 2010-03-02
- Miasto: Gliwice
- Liczba postów: 9455
25 marca 2013, 12:33
Hej macie jakies fajne pomysly na roladki drobiowe?:) mile widziane sprawdzone przepisy:P(jak ktos ma ochote napisac ,ze google nie gryza-tak wiem ale moze Wy macie cos lepszego fajniejszego i sprawdzonego:D)
- Dołączył: 2010-04-20
- Miasto: Muchowa
- Liczba postów: 841
25 marca 2013, 12:39
Ja bardzo lubię rozbic pierś kurczaka , do środka szpinaczek i ser gorgonzola albo trochę pleśniowego i zapiec to w sosie pomidorowym ;-)
- Dołączył: 2011-03-20
- Miasto:
- Liczba postów: 6346
25 marca 2013, 12:39
Taki najprostszy sposob to do srodka dac serek topiony, najlepiej zloty ementaler i drobno posiekany czosnek. przyprawic o zwinieciu roladki sola i slodka papryka. Jak wyplynie troche serka to fajny sosik powstaje
- Dołączył: 2010-07-29
- Miasto: Bielsko-Biała
- Liczba postów: 5563
25 marca 2013, 12:41
z masełkiem , czosnkiem i koperkiem ,
z musztardą ogórkiem kiszonym i serem żółtym
z fetą , szpinakiem i czosnkiem
Edytowany przez dorotuniaa 25 marca 2013, 12:43
25 marca 2013, 12:46
ja daje do srodka szpinak, cebule, czosnek, pomidory suszone (wczesniej do wszystko razem uduszone na patelni), nadziewam piers, posypuje ulubionymi przyprawami , owijam folia i wkladam do piekarnika na 25 min
zdjecie nie za genialne bo bylo ciemno ale jest :D :
- Dołączył: 2010-03-02
- Miasto: Gliwice
- Liczba postów: 9455
25 marca 2013, 13:33
a czy takie male roladki ktre chce robc w garnku to czym je "zlapac" by sie nie rozwinely? nitka?
26 marca 2013, 17:44
ja uwielbiam taką z nadzieniem z ricotty (na 1 roladkę: ok. 45g ricotty + płaska łyżeczka bazyliowego pesto + sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę) i tym smarujesz rozbitą pierś z kurczaka. Wcześniej filet kładziesz na 2 ułożonych obok siebie plasterkach szynki parmeńskiej i zawijasz roladkę . Smarujesz lekko oliwą, obsypujesz rozmarynem lub tymiankiem. Wkładasz do naczynia zżaroodpornego, przykrywasz folią i do piekarnika na 30 minut 180stopni. Pycha!