Temat: Pierś kurczaka w cieście francuskim

Witajcie :)
Mam mały problem, planuję zaprosić gości na obiad i wymyśliłam sobie, że podam właśnie filet z piersi kurczaka zapiekany w cieście francuskim, tylko za bardzo nie wiem z czym to skomponować, czy zrobić puree ziemniaczane, czy normalne kartofle posypane świeżym koperkiem czy może takie podpieczone w piekarniku .. 
Sałatkę mam zamiar zrobić lekką jakiś mix sałatek z ogórkiem sosem vinegret itp :P
I jeszcze jedno wino ?! Pasuje wino do takiego dania ? Czerwone chyba do mięs nie ?

Dziękuję za wszelkie sugestie :)

ataanvarne napisał(a):

Ziemniaki będą chyba zbyt zamulające. ;) Pomyśl nad tym puree z zielonego groszku albo kalafiora, zabłyśniesz, a goście będą chwalić, bo zapewne będzie to dla nich nowość :P

No też jakoś do końca nie byłam przekonana z tymi ziemnikami, ale nic innego mi do głowy nie przychodziło, już zobaczyłam filmiki z tymi puree i napewno coś wybiorę :)
http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/id,3046515,title,Kurczak-w-ciescie-francuskim,index.html?ticaid=610469
 Narobiłaś mi smaka! Ja ostatnio robiłam taką pierś jak w linku i super i do tego sałatka wystarczyła:)
jak chcesz zrobić ziemniaki to możesz je np. zapiec i do tego to mięso

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.