- Dołączył: 2006-11-12
- Miasto: Świętochłowice
- Liczba postów: 566
22 marca 2013, 16:15
Witajcie :)
Mam mały problem, planuję zaprosić gości na obiad i wymyśliłam sobie, że podam właśnie filet z piersi kurczaka zapiekany w cieście francuskim, tylko za bardzo nie wiem z czym to skomponować, czy zrobić puree ziemniaczane, czy normalne kartofle posypane świeżym koperkiem czy może takie podpieczone w piekarniku ..
Sałatkę mam zamiar zrobić lekką jakiś mix sałatek z ogórkiem sosem vinegret itp :P
I jeszcze jedno wino ?! Pasuje wino do takiego dania ? Czerwone chyba do mięs nie ?
Dziękuję za wszelkie sugestie :)
- Dołączył: 2006-11-12
- Miasto: Świętochłowice
- Liczba postów: 566
22 marca 2013, 16:32
ataanvarne napisał(a):
Ziemniaki będą chyba zbyt zamulające. ;) Pomyśl nad tym puree z zielonego groszku albo kalafiora, zabłyśniesz, a goście będą chwalić, bo zapewne będzie to dla nich nowość :P
No też jakoś do końca nie byłam przekonana z tymi ziemnikami, ale nic innego mi do głowy nie przychodziło, już zobaczyłam filmiki z tymi puree i napewno coś wybiorę :)
- Dołączył: 2009-04-08
- Miasto: Bielsko-Biała
- Liczba postów: 1051
22 marca 2013, 16:40
http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/id,3046515,title,Kurczak-w-ciescie-francuskim,index.html?ticaid=610469
Narobiłaś mi smaka! Ja ostatnio robiłam taką pierś jak w linku i super i do tego sałatka wystarczyła:)
- Dołączył: 2013-03-23
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 24
23 marca 2013, 11:39
jak chcesz zrobić ziemniaki to możesz je np. zapiec i do tego to mięso