- Dołączył: 2012-07-29
- Miasto: Czaplinek
- Liczba postów: 13674
22 marca 2013, 15:08
Na obiad chce zrobić piersi z kurczaka , surówkę i ziemniaki. Piersi bez panierki. Tyle że mam strasznie suche ziemniaki i pomimo łączenia ich przy tłuczeniu z mlekiem/majonez itp to dalej są suche. W tym wypadku najlepiej sprawdzają sie sosy. Ale jak zrobić jakiś sos do ziemniaków. Nie chce jakiegoś mocnego smakowego typu pieczarkowy czy coś. Tylko delikatny jakiś do ziemniaków. Jest coś takiego??
22 marca 2013, 15:14
moze weź tłuszcz z tej piersi /xd
- Dołączył: 2012-07-29
- Miasto: Czaplinek
- Liczba postów: 13674
22 marca 2013, 15:15
limonka00 napisał(a):
moze weź tłuszcz z tej piersi /xd
nie no nie chce ziemniaków pływajacych w tluszczu ;/
- Dołączył: 2011-10-28
- Miasto: Niue
- Liczba postów: 8484
22 marca 2013, 15:16
Jak masz ziemniaki i surówkę, to już nie będzie suchy obiad. Mi wystarczyłoby w zupełności. No i oczywiście kawał mięcha :)
- Dołączył: 2012-07-29
- Miasto: Czaplinek
- Liczba postów: 13674
22 marca 2013, 15:19
agacik1988 napisał(a):
Jak masz ziemniaki i surówkę, to już nie będzie suchy obiad. Mi wystarczyłoby w zupełności. No i oczywiście kawał mięcha :)
Mi również ale mój mąż nie lubi suchych ziemniaków. Ogólnie zazwyczaj jest mięsko z sosem. Ale jeśli będzie to smażona pierś to ciężko zrobić sos ;/
- Dołączył: 2009-05-27
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 11725
22 marca 2013, 15:21
no to może mizzeria - ogórki + jog.naturalny + dużo koperku :) ja zawsze sobie później na talerzu bełtam ziemniaki z tym jogurtem
- Dołączył: 2013-03-06
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 25973
22 marca 2013, 15:22
ja zrobilam sos pieczrkowy. mialam duze kawalki pieczarek i smietane 12%
- Dołączył: 2008-07-06
- Miasto: Pod Gruszą
- Liczba postów: 7060
22 marca 2013, 15:45
Wszelkie sosy pomidorowe, do makaronów, curry.
Można zrobić większa ilość i trzymać w lodówce lub zamrozić kilka porcji, można też kupić gotowe w sklepie - może to nie najzdrowsze rozwiazanie pod słońcem ale do ziemniaków się tego dużo i tak nie zużyje.
- Dołączył: 2012-05-15
- Miasto:
- Liczba postów: 3543
22 marca 2013, 15:49
mleko, śmietana, masło- w moim domu rodzinnym zawsze dodawane do ziemniaków
ja robię chudziej- nawet z maślanką sa OK
ale jak masz suche, sypkie ziemniaki, to niewiele pomoże, będa pływać, ale same w sobie wilgotne nie bedą