- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
15 marca 2013, 13:57
15 marca 2013, 14:14
Edytowany przez Matyliano 15 marca 2013, 14:20
15 marca 2013, 14:24
15 marca 2013, 14:26
-kostka masla-3 lyzki kaka -6 lyzek wody -cukier waniliowy- 1,5 szklanki cukru rozpuszczasz wszystko razem w rondelku i zagotowujesz caly czas mieszajac . potem wstawiasz do ostygniecia np. do umywalki . po ostygnieciu odlewasz pol szklanki na polewe ( albo wedle uznania ) -4 zoltka- 4 bialka - 1,5 szkl maki- lyzeczka proszku do pieczeniamieszamy wszystkie skladniki razem z masa czekoladowa z garnka ( oprocz bialek ). z bialek ubijamy piane i dodajemy do reszty. wazne zeby piana dobrze ubita byla. wlewamy na blache z papierem do pieczenia lub wysmarowana maslem i bulka tarta. pieczymy 60 minut w 180 stopniach. lepiej sprawdzic po pol h pieczenia jak idzie, bo sa rozne piekarniki przepis jeszcze mojej babci - murzynek boski :)
15 marca 2013, 14:30
15 marca 2013, 14:39
nie znam się , ale to nie jest chyba przepis na dużą blachę. Robiłam podobne proporcję na dużą blachę i murzynek nie był za wysoki-kostka masla-3 lyzki kaka -6 lyzek wody -cukier waniliowy- 1,5 szklanki cukru rozpuszczasz wszystko razem w rondelku i zagotowujesz caly czas mieszajac . potem wstawiasz do ostygniecia np. do umywalki . po ostygnieciu odlewasz pol szklanki na polewe ( albo wedle uznania ) -4 zoltka- 4 bialka - 1,5 szkl maki- lyzeczka proszku do pieczeniamieszamy wszystkie skladniki razem z masa czekoladowa z garnka ( oprocz bialek ). z bialek ubijamy piane i dodajemy do reszty. wazne zeby piana dobrze ubita byla. wlewamy na blache z papierem do pieczenia lub wysmarowana maslem i bulka tarta. pieczymy 60 minut w 180 stopniach. lepiej sprawdzic po pol h pieczenia jak idzie, bo sa rozne piekarniki przepis jeszcze mojej babci - murzynek boski :)
15 marca 2013, 14:43
to pomnoz skladniki razy dwa, jaki w tym problem?nie znam się , ale to nie jest chyba przepis na dużą blachę. Robiłam podobne proporcję na dużą blachę i murzynek nie był za wysoki-kostka masla-3 lyzki kaka -6 lyzek wody -cukier waniliowy- 1,5 szklanki cukru rozpuszczasz wszystko razem w rondelku i zagotowujesz caly czas mieszajac . potem wstawiasz do ostygniecia np. do umywalki . po ostygnieciu odlewasz pol szklanki na polewe ( albo wedle uznania ) -4 zoltka- 4 bialka - 1,5 szkl maki- lyzeczka proszku do pieczeniamieszamy wszystkie skladniki razem z masa czekoladowa z garnka ( oprocz bialek ). z bialek ubijamy piane i dodajemy do reszty. wazne zeby piana dobrze ubita byla. wlewamy na blache z papierem do pieczenia lub wysmarowana maslem i bulka tarta. pieczymy 60 minut w 180 stopniach. lepiej sprawdzic po pol h pieczenia jak idzie, bo sa rozne piekarniki przepis jeszcze mojej babci - murzynek boski :)