- Dołączył: 2013-02-13
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 10655
24 lutego 2013, 16:22
Dziewczyny macie jakis sposob aby bialy ryz (dla mnie bezsmakowy) byl latwiejszy do konsumpcji. Ja najczesciej podsmazam szalotke na oliwie dodaje duzo cury/chili/pieprz cayene i do tego wrzucam ugotowany ryz. Inaczej nie mam opcji abym zjadla. Chodzi mi o sypki ryz bez sosow. Pozdawiam.
25 lutego 2013, 22:47
Kupuj ryż Basmati albo jaśminowy- pięknie pachna i są bardzo smaczne. Dobry jest ryż z sosem Teryiaki, albo rybnym ;)
- Dołączył: 2011-01-14
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2047
26 lutego 2013, 20:34
Jak dodaję ryż do jakiejs potrawy lub sosu, to one nadają mu smak (bo w sumie ryz to taki dodatek - jak ziemniaki - i w sumie powinien byc nijaki). Jeśli jednak chcesz aby był "smakowy" to warto gotować go z kostką rosołową (w sensie bulionem) lub duża ilością przypraw.
27 lutego 2013, 16:51
Warzywka z ryżem + pierś z kurczaka :)