Temat: Ryz- jak go doprawic.

Dziewczyny  macie jakis sposob aby bialy ryz (dla mnie bezsmakowy) byl latwiejszy do konsumpcji. Ja najczesciej podsmazam szalotke na oliwie dodaje duzo cury/chili/pieprz cayene i do tego wrzucam ugotowany ryz. Inaczej nie mam opcji abym zjadla. Chodzi mi o sypki ryz bez sosow. Pozdawiam.
Pasek wagi
Kupuj ryż Basmati albo jaśminowy- pięknie pachna i są bardzo smaczne. Dobry jest ryż z sosem Teryiaki, albo rybnym ;)
Jak dodaję ryż do jakiejs potrawy lub sosu, to one nadają mu smak (bo w sumie ryz to taki dodatek - jak ziemniaki - i w sumie powinien byc nijaki). Jeśli jednak chcesz aby był "smakowy" to warto gotować go z kostką rosołową (w sensie bulionem) lub duża ilością przypraw.
Warzywka z ryżem + pierś z kurczaka :)
cynamonem

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.