Temat: Jaka panierka do piersi kurczaka?

Dzis na obiad planuje zrobic cos z piersi kurczaka.. Kiedys ktos na forum dodal zdjecie swojego posilku i byla to piers kurczaka w panierce z otrebow/platkow owsianych... Nie pamietam dokladnie ale wygladalo pysznie ;)
Wie ktoras z was jak przygotowac takiego kurczaka? Moze byc tez inna zdrowa panierka - no i jak go przyrzadzamy? Smazyc na patelni czy w piekarniku??
Z otrębów żytnich - wychodzi pyszny ;)
Kurczak do roztrzepanego jajka, w otręby i już. Można na patelni na oliwie.
ja polecam panierke z platkow- siemienia lnianego i slonecznika ( zmielone wszystko ) . robilam wczoraj dorsza w takiej panierce - pyyycha. mozna i w piekarniku i na patelni - ja sie przyznam, ze wole ta mniej zdrowa wersje czyli z patelni
Pasek wagi

Matyliano napisał(a):

ja polecam panierke z platkow- siemienia lnianego i slonecznika ( zmielone wszystko ) . robilam wczoraj dorsza w takiej panierce - pyyycha. mozna i w piekarniku i na patelni - ja sie przyznam, ze wole ta mniej zdrowa wersje czyli z patelni
Czyli kurczaka przyprawic wg uznania, pozniej jajko i zapanierowac w panirce - zmielone siemie, platki owsiane i slonecznik?? Jakie proporcje tych wszystkich skladnikow?

Matyliano napisał(a):

ja polecam panierke z platkow- siemienia lnianego i slonecznika ( zmielone wszystko ) . robilam wczoraj dorsza w takiej panierce - pyyycha. mozna i w piekarniku i na patelni - ja sie przyznam, ze wole ta mniej zdrowa wersje czyli z patelni
Czyli kurczaka przyprawic wg uznania, pozniej jajko i zapanierowac w panirce - zmielone siemie, platki owsiane i slonecznik?? Jakie proporcje tych wszystkich skladnikow?
tak jakbyś robiła w bułce-tylko zamiast niej to otręby i do piekarnika :)
ja polecam w platkach migdalowych - pycha!
Pasek wagi
ja płatki kukurydziane kruszę i mieszam z otrębami albo płatkami owsianymi tylko najpierw obtaczam miesko w białku z przyprawami
ja tam nie panieruję, wolę w ziołach, ale jak zdrowa paniera to do mleka a potem w otręby, płatki co chcesz =D a jak już smażyć to albo oliva albo olej rzepakowy :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.