24 lutego 2013, 14:44
Dzis na obiad planuje zrobic cos z piersi kurczaka.. Kiedys ktos na forum dodal zdjecie swojego posilku i byla to piers kurczaka w panierce z otrebow/platkow owsianych... Nie pamietam dokladnie ale wygladalo pysznie ;)
Wie ktoras z was jak przygotowac takiego kurczaka? Moze byc tez inna zdrowa panierka - no i jak go przyrzadzamy? Smazyc na patelni czy w piekarniku??
24 lutego 2013, 14:47
Z otrębów żytnich - wychodzi pyszny ;)
Kurczak do roztrzepanego jajka, w otręby i już. Można na patelni na oliwie.
Edytowany przez 7b46edcd0134b726a0cb3803646d77ed 24 lutego 2013, 14:47
- Dołączył: 2011-09-08
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 27068
24 lutego 2013, 14:47
ja polecam panierke z platkow- siemienia lnianego i slonecznika ( zmielone wszystko ) . robilam wczoraj dorsza w takiej panierce - pyyycha. mozna i w piekarniku i na patelni - ja sie przyznam, ze wole ta mniej zdrowa wersje czyli z patelni
24 lutego 2013, 14:51
Matyliano napisał(a):
ja polecam panierke z platkow- siemienia lnianego i slonecznika ( zmielone wszystko ) . robilam wczoraj dorsza w takiej panierce - pyyycha. mozna i w piekarniku i na patelni - ja sie przyznam, ze wole ta mniej zdrowa wersje czyli z patelni
Czyli kurczaka przyprawic wg uznania, pozniej jajko i zapanierowac w panirce - zmielone siemie, platki owsiane i slonecznik?? Jakie proporcje tych wszystkich skladnikow?
24 lutego 2013, 14:51
Matyliano napisał(a):
ja polecam panierke z platkow- siemienia lnianego i slonecznika ( zmielone wszystko ) . robilam wczoraj dorsza w takiej panierce - pyyycha. mozna i w piekarniku i na patelni - ja sie przyznam, ze wole ta mniej zdrowa wersje czyli z patelni
Czyli kurczaka przyprawic wg uznania, pozniej jajko i zapanierowac w panirce - zmielone siemie, platki owsiane i slonecznik?? Jakie proporcje tych wszystkich skladnikow?
- Dołączył: 2013-02-23
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 1131
24 lutego 2013, 14:51
tak jakbyś robiła w bułce-tylko zamiast niej to otręby i do piekarnika :)
- Dołączył: 2012-12-23
- Miasto: Ms - Wro
- Liczba postów: 3642
24 lutego 2013, 14:52
ja polecam w platkach migdalowych - pycha!
- Dołączył: 2009-05-20
- Miasto:
- Liczba postów: 15489
24 lutego 2013, 15:21
ja płatki kukurydziane kruszę i mieszam z otrębami albo płatkami owsianymi tylko najpierw obtaczam miesko w białku z przyprawami
- Dołączył: 2011-08-20
- Miasto: Zabrze
- Liczba postów: 1533
24 lutego 2013, 15:27
ja tam nie panieruję, wolę w ziołach, ale jak zdrowa paniera to do mleka a potem w otręby, płatki co chcesz =D a jak już smażyć to albo oliva albo olej rzepakowy :)