- Dołączył: 2009-03-12
- Miasto: Warszawianka
- Liczba postów: 8929
23 lutego 2013, 13:24
zawsze byłam nauczona smażenia naleśników na oleju,ale dzisiaj znalazłam przepisy do smażenia na maśle. czy robię duży błąd? na czym smażycie naleśniki?
23 lutego 2013, 13:26
jedyna potrawa , która umiem zrobić
![]()
, smażę na oleju
- Dołączył: 2012-04-28
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 8463
23 lutego 2013, 13:27
Na niczym ;) Mam specjalną patelnię do naleśników kupioną w lidlu :D Nie dodaje się ani grama tłuszczu do smażenia.
23 lutego 2013, 13:32
O zrobiłaś mi ochote na naleśniki mniam mniam a ja smaże na odrobinie oleju
- Dołączył: 2009-04-08
- Miasto: Bielsko-Biała
- Liczba postów: 1051
23 lutego 2013, 13:33
ja tylko przecieram patelnie przed smażeniem ręcznikiem papierowym z oliwa, czasem jeszcze w trakcie jak zaczynają przywierać:)
- Dołączył: 2011-11-23
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 568
23 lutego 2013, 13:33
Ja smażę na niczym i wychodzą super :) Tylko trzeba uważać, żeby nie przypalić :p
- Dołączył: 2012-06-01
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5355
23 lutego 2013, 13:34
ja dodaję łyżkę oleju do ciasta,
na maśle sa ponoć lepsze :)
23 lutego 2013, 13:35
dodaje do ciasta odrobinę oleju i potem już na teflonowej patelni bez niczego
- Dołączył: 2009-08-28
- Miasto: Mega Sadełkowo
- Liczba postów: 16298
23 lutego 2013, 13:44
A ja nie smażę na niczym. Po prostu dodaję do cista naleśnikowego trochę oleju i smażę na patelni do naleśników normalnie. Jak masz teflonową patelnie też tak możesz zrobić. Naleśniki w ogóle nie są tłuste dzięki temu :)
- Dołączył: 2013-01-24
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 4854
23 lutego 2013, 13:48
Ja smażę wszystko bez grama tłuszczu, chociaż rzeczy ,,omletowate" czy ,,naleśnikowe" mi się rozpadają czasem. Jeśli chcesz użyć masła, to musi to być masło klarowane (czy tam klarowne) żeby się nie przypaliło. No i kcal tym nie ograniczysz