20 lutego 2013, 21:00
Proszę o pomoc w ugotowaniu kaszy pęczak.... wszędzie jest aby dodać masło, olej i jakieś inne pierdoły.
Ile ją musze gotować i czy muszę ją jakoś wcześniej przygotować?
- Dołączył: 2012-08-22
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 2122
20 lutego 2013, 21:04
Niektórzy mówią, że trzeba moczyć wcześniej. Ja swoją kaszę gotuję bez moczenia na parze około 15 minut.
20 lutego 2013, 21:06
na parze?
a jakiś przepis żeby w garnku ? :D
- Dołączył: 2006-04-25
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3686
20 lutego 2013, 21:12
wsypuje kasze do gotujacej wody i gotuje na oko-tzn do czasu az ladnie napecznieje.cala filozofia :)
- Dołączył: 2012-12-23
- Miasto: Ms - Wro
- Liczba postów: 3642
20 lutego 2013, 21:20
ja robie to tak:
podsmazam cebule na lyzce oliwy. osobno przygotowuje bulion, ktory potem wlewam na cebule. do tego wsypuje kasze i gotuje, az napecznieje. na koniec dodaje jeszcze solidna porcje groszku, bo najbardziej smakuje mi w tej wersji :)