Temat: Z czym jecie kasze jaglaną?

Heeej :) Dzisiaj na obiad mama ugotowała kasze jaglaną, indyka duszonego i buraczki- pyyyyszne.Bardzo mi smakuje ta kasza i stąd moje pytanie z czym najczęściej ją jadacie?Czytałam, że ma zastosowania odtruwające i oczyszczające organizm.
Widziałam na śniadania, ale zupełnie nie wiem z czym, jakie proporcje i w ogóle.Za wszystkie rady baardzo dziękuję! ;)
Uwielbiam wszystkie rodzaje kaszy,  jem je jednak przy obiedzie nie przy sniadaniu. Najczesciej z gulaszem wolowym + surowka.

Pnizej wkeilam tekst z wiki moze Ci pomoze.

 Kaszę jaglaną najczęściej gotuje się w wodzie wymieszanej pół na pół z mlekiem – podobno zyskuje wtedy delikatny smak. Ugotowana na sypko, jest znakomitym dodatkiem do duszonych mięs. Dobrze smakuje na słodko z owocami, nadaje się też do zapiekanek, zagęszczania zup i potrawek, robi się z niej kleiki. Grubo zmieloną dodaje się do ciasta na płaskie chlebki
Pasek wagi

Jako danie obiadowe: tak jak inne kasze. Ale można też na słodko zjeść. Ugotować na mleku lub wodzie, dodać ulubione owoce lub gęsty sok lub dżem ;)  I zajadać na zdrowie! ;)

Ja się zakochałam w tej kaszy parę tygodni temu:)

ja z sosem miesnym lub pieczarkowym
Pasek wagi
kotleciki jaglane za szpinakiem, mój numer 1 :)
Pasek wagi
z owocami, na śniadanie, do obiadu:)zawsze pasuje!
ja do kaszy robie sos z miesem 
jako kasza obiadowa, jako kotleciki śniadaniowe, ze szpinakiem i czosnkiem na razie tyle:) niedawno ja odkryłam wiec pomysłów malo jeszcze
Pasek wagi
Ja gotuje jaglanke na wodzie z odrobina oleju roslinnego /oliwy i soli a do tego albo orzechy / pestki / nasionka (+ czasem opcjonalnie miod, choc i bez by dalo rade ;) albo suszone owoce i cynamon. PYCHA sniadanko, palaszuje niemal codziennie jak niegdys owsianke ^^
Pasek wagi
Ja gotuje na mleku, wykladam do miseczki, na to jogurt naturalny z ziarenkami laski wanilii i na to owoce - pycha sniadanie! Czasem do mleka wsypuje jeszcze kakao albo cynamon :3 i jagody goji!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.