Temat: Problem z mąką pełnoziarnistą

Cześć, Kochane!

Mam ogromny problem z mąką pełnozianistą (przenna pełnoziarnista).... Nie "piecze się", nie "ścina"... Naleśniki, które robie cieniutkie i smażę bardzo długo na patelni w środku są surowe. Właśnie w piekarniku mam ciasto z mąki pełnoziarnistej, piecze się już godzinę i 20 min i jest...  surowe w środku.

Miałyście kiedyś taki problem? Jakieś sugestie?

Buziaki,

Ewa 

Też tak miałam i okazało się, że mąka jest...przeterminowana.
A jaką masz? Bo ja używałam Pełne Ziarno z Lubelli.
Nie wyobrazam sobie cieniutkiego nalesnika surowego w srodku ;D
Moze wydaje Ci sie, ze smazysz dlugo a potrzebuje troche wiecej czasu?
Albo sprobuj make z innnej firmy.
Zawsze sama kupuje ziarno i sama miele.Zawsze pewniak i zawsze wszystko wychodzi.Polecam
z mąki innej niz pszenna 500 zawsze wychodzi grubsze ciasto i ciezej sie smazy nalesniki
Pasek wagi
mam tak samo...
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.