- Dołączył: 2009-03-12
- Miasto: Warszawianka
- Liczba postów: 8929
15 lutego 2013, 17:14
kupiłam w tygodniu azjatyckim w lidlu pędy bambusa w słoiku. ktoś kiedyś je próbował? czy były smaczne? bo troszkę mam opory przed ich spróbowaniem.
poza tym wpadłam na pomysł dodania ich do łososia i upieczenia w folii w kombiwarze. zjeść je,czy od razu wyrzucić,a potraktować je tylko jako przyprawę?
pomocy,bo już nie wiem,co mam z nimi zrobić
- Dołączył: 2011-11-22
- Miasto:
- Liczba postów: 1049
15 lutego 2013, 17:15
Ja jadłam. Były jednym ze składników sosu słodko - kwasnego. Dla mnie pycha!
- Dołączył: 2012-03-07
- Miasto: Starogard Gdański
- Liczba postów: 4779
15 lutego 2013, 17:20
http://puszka.pl/przepis/2622-pedy_bambusa_z_warzywami_i_tofu.html
Może coś takiego? zamiast tofu możesz dać kurczaka
albo taka sałatka... http://puszka.pl/przepis/5639-wiosenna_salatka_z_marchewki_ogorka_i_pomidora_z_pedami_bambusa_i_sosem_chili.html
Edytowany przez Malaga1990 15 lutego 2013, 17:21
- Dołączył: 2009-02-27
- Miasto: Dallas
- Liczba postów: 1612
15 lutego 2013, 17:22
to dlaczego je kupiłaś? żeby wyrzucić?
- Dołączył: 2009-03-12
- Miasto: Warszawianka
- Liczba postów: 8929
15 lutego 2013, 18:39
natalcia162 napisał(a):
to dlaczego je kupiłaś? żeby wyrzucić?
często coś kupuję pod wpływem chwili. Ty nigdy tak nie robisz? :)
dzięki dziewczyny za przepisy :) wypróbuję je niebawem :)
16 lutego 2013, 12:49
ja robiłam chińszczyznę z takimi pędami i są pyszne :) Albo curry z kurczaka, też się nadają :)
- Dołączył: 2012-11-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 983
18 lutego 2013, 15:34
Ja zawsze do chińszczyzny daję - kurczak, przyprawa chińska 5 smaków, mrożona mieszanka warzyw do potraw chińskich, pędy bambusa, grzybki mun i czasami jeszcze pędy bambusa. Pycha :]
- Dołączył: 2012-11-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 983
18 lutego 2013, 15:34
Ja zawsze do chińszczyzny daję - kurczak, przyprawa chińska 5 smaków, mrożona mieszanka warzyw do potraw chińskich, pędy bambusa, grzybki mun i czasami jeszcze pędy bambusa. Pycha :]