Temat: pędy bambusa- pilne

kupiłam w tygodniu azjatyckim w lidlu pędy bambusa w słoiku. ktoś kiedyś je próbował? czy były smaczne? bo troszkę mam opory przed ich spróbowaniem.
poza tym wpadłam na pomysł dodania ich do łososia i upieczenia w folii w kombiwarze. zjeść je,czy od razu wyrzucić,a potraktować je tylko jako przyprawę?
pomocy,bo już nie wiem,co mam z nimi zrobić
Ja jadłam. Były jednym ze składników sosu słodko - kwasnego. Dla mnie pycha!
http://puszka.pl/przepis/2622-pedy_bambusa_z_warzywami_i_tofu.html
Może coś takiego? zamiast tofu możesz dać kurczaka

albo taka sałatka... http://puszka.pl/przepis/5639-wiosenna_salatka_z_marchewki_ogorka_i_pomidora_z_pedami_bambusa_i_sosem_chili.html
to dlaczego je kupiłaś? żeby wyrzucić?

natalcia162 napisał(a):

to dlaczego je kupiłaś? żeby wyrzucić?


często coś kupuję pod wpływem chwili. Ty nigdy tak nie robisz? :)

dzięki dziewczyny za przepisy :) wypróbuję je niebawem :)
ja robiłam chińszczyznę z takimi pędami i są pyszne :) Albo curry z kurczaka, też się nadają :)
Ja zawsze do chińszczyzny daję - kurczak, przyprawa chińska 5 smaków, mrożona mieszanka warzyw do potraw chińskich, pędy bambusa, grzybki mun i czasami jeszcze pędy bambusa. Pycha :]
Ja zawsze do chińszczyzny daję - kurczak, przyprawa chińska 5 smaków, mrożona mieszanka warzyw do potraw chińskich, pędy bambusa, grzybki mun i czasami jeszcze pędy bambusa. Pycha :]

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.