- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2337
10 lutego 2013, 10:48
Tak dla pewności pytam, który jogurt lepiej wybrać pod względem wartości odżywczych:
jogurt z dodatkowym wapniem 2% tłuszczu skład: mleko pasteryzowane, odtłuszczone mleko w proszku no i całe te bakterie:P
jogurt sokólski 2,5% tłuszczu: mleko pasteryzowane i bakterie... - ten chyba ma mniej węgli z tego co pamiętam (ale wiadomo znikoma ilość)
10 lutego 2013, 10:53
ja lubiejogurt naturalmy zott; 3 g tłuszczu, 4,8 g białka i 4,5 g weglowodanow
- Dołączył: 2012-07-07
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1044
10 lutego 2013, 10:55
salandram napisał(a):
ja lubiejogurt naturalmy zott; 3 g tłuszczu, 4,8 g białka i 4,5 g weglowodanow
też ten wybieram, oraz jogurt pilos 2,5%,(z lidla) ale niestety pozostałych danych nie pamiętam
10 lutego 2013, 11:01
na pewno od jakiegoś polskiego producenta lubię te gęste bakomy, z krasnegostawu :) te od zagranicznych koncernów potrafią zawierać w sobie pół tablicy mendelejewa
- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2337
10 lutego 2013, 11:08
ja wychodzę... staram się... wyjść z anoreksji.. i wiem (chyba), że te tłuszcze z jogurtów do najzdrowszych nie należą.. podobno..;/ no ale lepszy taki jogurt niż zerówka.. to wiem :D
- Dołączył: 2009-09-05
- Miasto: Karlsruhe
- Liczba postów: 272
10 lutego 2013, 21:48
mnie smakuje Tola z wapniem dostępna w Biedronce
- Dołączył: 2012-12-01
- Miasto: Konstancin-Jeziorna
- Liczba postów: 2
11 lutego 2013, 10:38
Ja najbardziej lubię jogurt naturalny Activia
11 lutego 2013, 20:04
ja tam jem najczęściej milblu z kauflanda 0% z sokólskim. Mieszam je i jest ok. doskonale jeśli chodzi o konsystencję, nie jest taki słodki jak niektóre i mniej tłusty