- Dołączył: 2011-06-13
- Miasto: Gościcino
- Liczba postów: 706
7 sierpnia 2012, 18:16
mam pierś z kurczaka,pomidory i ogórki,zrobiłabym pierś w piekarniku +pomidor i ogórek myślicie że na kolacje może być?
- Dołączył: 2010-08-13
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 1209
7 sierpnia 2012, 18:28
idealnie! białko +warzywa. smacznego :)
- Dołączył: 2012-06-01
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5355
7 sierpnia 2012, 18:32
moim zdaniem bardzo ok, ale zaraz posypia sie pewnie głosy o niełączeniu pomidora i ogórka.
- Dołączył: 2011-06-13
- Miasto: Gościcino
- Liczba postów: 706
7 sierpnia 2012, 18:35
ana899,tego nie słyszałam czemu nie łączy się pomidora z ogórkiem????
7 sierpnia 2012, 18:36
białko plus warzywa - idealnie:)
- Dołączył: 2011-03-14
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 8533
7 sierpnia 2012, 18:36
dorota bo jedno neutralizuje dobre wlasciwosci drugiego:)
- Dołączył: 2012-06-01
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5355
7 sierpnia 2012, 18:39
ogórek i inne warzywa z tej rodziny maja enzymy rozkładające wit. C. Ale dziennie jemy naprawdę dużo tej witaminy. więc nie ma się czego obawiać (chyba, że jedyne źródło warzyw i owoców to sałatka z ogórka i pomidora), już 3 mandarynki to 100% zapotrzebowania (nie zjedzcie mnie jeśli troche mniej, tak chyba nawet na vitalji czytałam). Ja tam jem pomidory z ogórkiem i cebulka minimum raz w tygodniu i nie zamierzam sobie odmawiać, bo bardzo je lubię w takim połączeniu :)
- Dołączył: 2010-08-13
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 1209
7 sierpnia 2012, 19:06
Ana899 napisał(a):
ogórek i inne warzywa z tej rodziny maja enzymy rozkładające wit. C. Ale dziennie jemy naprawdę dużo tej witaminy. więc nie ma się czego obawiać (chyba, że jedyne źródło warzyw i owoców to sałatka z ogórka i pomidora), już 3 mandarynki to 100% zapotrzebowania (nie zjedzcie mnie jeśli troche mniej, tak chyba nawet na vitalji czytałam). Ja tam jem pomidory z ogórkiem i cebulka minimum raz w tygodniu i nie zamierzam sobie odmawiać, bo bardzo je lubię w takim połączeniu :)
dokładnie. mi też bardzo smakuje takie połączenie. Tak samo do kapusty pekińskiej idealnie pasuje kukrydza i papryka. Tworzą wręcz idealną kompozycję- barwną i smakową.