- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
18 października 2007, 13:34
Nie wiem czy już ktos to starał sie zrobić ale ja bym chciała aby tu każda wpisywała jakieś przepisy na dietetyczne jedzonko...
Chcę abyscie to pisały bo ja nie umiem gotować, nie umiem robić sałatek, ogólnie to mam dwie lewe ręce i poprostu chcę troszkę urozmaicić swoją dietę...
5 listopada 2007, 20:44
5 listopada 2007, 21:12
5 listopada 2007, 21:46
5 listopada 2007, 22:37
Ryba na ostro |
Skladniki na 4 porcje: -1 kg filetów z ryby morskiej (np. dorsz lub morszczuk) -po 1/2 łyżeczki kminku, kolendry, soli -1/2 łyżeczki suszonej rozdrobnionej papryczki chili -cebula -3 ząbki czosnku -2 pomidory -szklanka bulionu rybnego -kilka gałązek natki pietruszki -łyżeczka oliwy Przygotowanie: W miseczce wymieszać kminek, kolendrę, sól i papryczkę chili. Posypać tą mieszanką umyte i osuszone filety, odłożyć do lodówki na co najmniej 30 min. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pomidory umyć, pokroić. Rybę ułożyć w posmarowanej oliwą brytfannie, obłożyć cebulą, czosnkiem i pomidorami. Wlać bulion rybny, piec 25-30 minut w temp. 180 C. Przybrać natką. |
w 100g -140 kcal |
5 listopada 2007, 22:38
Ryba zapiekana z papryka |
Składniki na 4 porcje: • 600 g filetów z morszczuka • 200 g pieczarek • 200 g zielonej lub żółtej papryki • 200 g pomidorów • przyprawa do ryb Przygotowanie: Rybę pokroić, posypać przyprawą, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, ułożyć w naczyniu ogniotrwałym, na warzywach ułożyć porcje ryby i plastry pomidorów. Naczynie ogniotrwałe przykryć, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 25 min. |
porcja 300g - 139 kcal |
5 listopada 2007, 22:39
6 listopada 2007, 10:37