- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
15 listopada 2018, 10:08
Jak przyprawiacie rybę? :D ja za każdym razem robię tak samo i szukam jakiś inspiracji na coś innego.
15 listopada 2018, 10:11
łososia przyprawiam delikatnie vegetą, potem trawa cytrynową i pokrojonym czosnkiem
15 listopada 2018, 10:23
Zalezy jaką rybę, jaki sposób obróbki wybrałam i z czym ma się komponować.
Zazwyczaj zaczynam od dokładnego osuszania ryby ręcznikiem papierowym, bardzo delikatnie sól, pieprz i skrapiam sokiem z cytryny. Do lodówki na 30- 60 min I dopiero po tym bawię się z przyprawianiem w zależności od zaplanowanego dania...
Rybę robię z pesto czerwonym, zielonym, z ziołami (preferuje oregano+czosnek+szalwia+liść laurowy+kolendra+natka pietruszki+tymianek i z nich komponuje w różnych proporcjach w zależności do czego), w curry, w sałatkach , ale też I np w piwnej "panierce"
Edytowany przez Deadrethh 15 listopada 2018, 10:31
15 listopada 2018, 10:23
Ja daję tylko zioła i cytrynę, zawijam w folię i do piekarnika. Pycha
15 listopada 2018, 10:29
Ja też zawsze robie tak samo czyli jak robię w piekarniku to daje sól, pieprz zwykły lub cytrynowy jeśli mam i skrapiam delikatnie sokiem z cytryny a jeśli robię mniej zdrowa wersje czyli rybe w panierce to daje sól lub trochę wegety i pieprz.
Kiedyś kombinowalam z różnymi ziołami innymi przyprawami ale nie smakowało mi to ;p
15 listopada 2018, 10:34
Nie doprawiam ryb nawet solą bo najlepszy jest jej naturalny smak, a dodanie ziół lub o zgrozo vegety psuje jej delikatnosć.
15 listopada 2018, 10:47
Mój ulubiony przepis w sumie jest bardzo prosty i szybki. Osuszam rybę białą (dorsz), lekko solę I skrapiam sokiem z cytryny, wstawiam do lodówki. Kroję marchewkę w julienne, dusze 5 min na łyżeczce masła. Dodaje przepolowione pomidorki koktajlowe po czym szparagi (zazwyczaj zielone,). Dusze 5 -7 min. Rybę robię w miedzyczasie w piekarniku w folii z dodatkiem tymianku.
Ryba w sosie szparagowym też pychota.
15 listopada 2018, 11:55
jak smaze to tylko sol pieprz .łososia jak pieke to sol pieprz papryka słodka ,czosnek ,sok z cytryny .
15 listopada 2018, 12:47
losos - sos sojowy, imbir, czosnek, cukier
dorsz - zawijam w folie tylko z bardzo drobno pokrojonymi warzywami.
pstrag - cytryna, ziola, maslo czasami z szalwia lub migdalami