Temat: Jogobella

pojawiły się w biedrze jogurty jogobella bez cukru, zamiast niego jest inulina. Czy to spoko zamiennik tych wysokocukrowych jogurtów? Myślę nad kupnem, bo te standardowe jogurty zawsze mają władowane w cholere cukru, więcej niż batony, a chodzą za mną słodkie jogurty

vm_ka napisał(a):

po co ta inulina w skladzie skoro  jest cukier...jak w kazdym innym jogurcie slodzonym,w porownaniu do standardowej jogobelli tu jest tego cukru o połowę mniej dlatego jest on po prostu lżejszy i kwaskowaty.inuliny nie ma wyszczególnionej w składzie tylko jest  w opisie bo są to ilości tak małe ze nieprzeliczalne i niemajace znaczenia kompletnie ale jak widac marketing działa jak nalezy :D

Jak to nie ma inuliny w składzie? Stoi jak byk :D Nie ma podanej ilości, ale już niewielka (ok. 2 g) pozytywnie wpływa na florę jelitową, a sądząc po składzie może być jej nawet więcej.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.