- Dołączył: 2008-04-02
- Miasto: Wiosna
- Liczba postów: 47088
20 marca 2012, 12:19
Witajcie wszystkie panie, wiosna kalendarzowa, słoneczko na dworze, ale zimny wiatr. Ja zabrałam się za porządki w kuchni w szafkach. Na obiad robię gotowane pulpety . Miłego dnia Wam życzę !!!
- Dołączył: 2009-09-15
- Miasto: Konin
- Liczba postów: 13219
20 marca 2012, 13:34
Witam ponownie. Krótka przerwa na poczytanie Was. Baza do owsianki mnie interesuje. Można poprosić i link? I może na wszelki wypadek tę wątróbkę. Ja za bardzo nie mogę jej jeść ale domownikom nie szkodzi. Ja w Magdzie jestem zakochana :))
- Dołączył: 2009-09-15
- Miasto: Konin
- Liczba postów: 13219
20 marca 2012, 15:38
Witam Marylkę i Basię. Basia ma ferie ale fajnie. Ja zaczynam marzyć o odpoczynku. Takim do góry brzuchem :)). Ale na to jeszcze muszę poczekać miesiąc.
Marylko, ja też się dziwię mojej wątrobie, że ona tak wszystko ciężko znosi. Mnie to co jem bardzo smakuje a jej chyba nie zawsze. W każdym razie cebula, czosnek, tłuste mięska ( w tym wieprzowina ), kapusta, fasola i ich pochodne oraz wiele innych mojej wątrobie się nie podobają, nie wspominając o jakimkolwiek alkoholu.
Moim koleżankom w pracy najbardziej smakowała kiełbasa z fileta z indyka. Taka najbardziej łagodna. Mnie osobiście ta pikantna. Ogólnie wszystkie są bardzo smaczne.
Zaraz się zbieram do domu. Jakoś bardzo przeżywam ten Izy zabieg. Wczoraj pobierali jej krew i bardzo płakała. Ciekawe jak zniesie zabieg.
- Dołączył: 2007-09-08
- Miasto: Alofi
- Liczba postów: 20601
20 marca 2012, 17:17
Gosiu, pasztecik sobie zrobię, tę owsiankę już niekoniecznie. Czy Ty już ten pasztet wypróbowałaś?
- Dołączył: 2008-04-02
- Miasto: Wiosna
- Liczba postów: 47088
20 marca 2012, 17:29
Gosiu bardzo fajne przepisy dzięki za link .Jolu trzymam kciuki za zabieg wnuczki
![]()
Basiu fajnie masz z feriami tuż przed Wielkanocą jak długo masz wolne pewnie do samych świąt
![]()
?
- Dołączył: 2007-09-08
- Miasto: Alofi
- Liczba postów: 20601
20 marca 2012, 17:47
Nieładnie nie przywitałam się z Basią:"dzień dobry". Jestem tak zmęczona tą kuchnią, że przegapiłam Twój wpis, ale mam ją już prawie wybłyszczoną (jak pisze Elka).
- Dołączył: 2009-09-15
- Miasto: Konin
- Liczba postów: 13219
20 marca 2012, 17:47
Witam popracowo. Gosi dziękuje za linki. Ja tę bazę owsiankową zrobię bo lubię owsiane śniadanka. Rano nie mam czasu na szykowanie sniadania więc będzie jak znalazł. Teraz trzeba u Magdy poszukać wykorzystania tej bazy. Ja na razie nie mam czasu ale w miarę możliwości będę szperać. Jak coś znajdziecie ( Gosia ? ) to poproszę o linki. Ja te Magdy przepisy zapisuję razem z linkami to potem łatwiej znaleźć.
Ciśnienie chyba spadło bo okropnie jestem senna. Pracy mam dużo a głowa mi się kiwa.
Moja wnuczka jest albo w trakcie albo po zabiegu. Na razie nie będę dzwonić choć mnie korci. Pewnie z godzinkę jeszcze odczekam i zadzwonię. Kupiłam po drodze bibułę i mam materiał na Marzannę. W tym roku będzie zielono - żółta.
Nic mi nie poradziłyście czy mam te bratki wsadzić do kosza czy rozstawiać korytka :((