Temat: Jajka na śniadanie. ; )

Dziewczyny, ogólnie zazwyczaj nie przepadałam za jajecznicą, aczkolwiek teraz sobie coś wykombinowałam, tylko powiedzcie mi czy dobrze kombinuję... : D Uwielbiam ketchup, myślicie, że mogę dodać go do masy na jajecznicę? I chyba zdrowiej jest smażyć ją na oliwie z oliwek niż maśle, prawda? Czy też ograniczyć się do suchego teflonu? 

ja robię sobie taki omlecik - 4 białka ubijam na sztywno potem dodaję łyżkę otrębów pszennych i cynamon. Dodaję do tego np. skrojonego banana lub jabłko pokrojone w kosteczkę ale jabłko wcześniej jeszcze podsmażam chwilę ale omlet wychodzi pycha :) Aaa i jeszcze można dodać jogurt naturalny do polania jak już się usmaży :)

gotujesz jaja na twardo, kroisz na poł wzdłuż, wyciągasz zóltka.Nastepnie zolka wrzucasz do jakiejs miseczki dodajesz pokrojony szczypiorek, czy tam cebulke, ew troche majonezui ugniatasz. mozna dodac tez szprotki albo podsmazone pieczarki. pozniej tą masę wkładasz w miejsce zółtek . pyszna rzecz i bardzo ładnie wyglada
Pasek wagi
ja zawsze robie jajecznice z dwoch jaj...dodaje brokula, ser zolty,siemie lniane,papryke, pomidora i doprawiam papryka i pieprzem:) mniaam!!:))
A ja, jak byłam mała, na kolacje dostawałam często : jajko na mleku. Taka jajecznica z mlekiem. Do tej pory uwielbiam jej smak i czasem robię. Jak mam ochotę na Gęstsze wydanie, to robię jajecznice z serkiem wiejskim. Na patelnie wrzucam jajka, serek, i smażę aż się zetnie trochę. Ona wychodzi taka....hmmm.... delikatna bardzo. Puszysta. Ale i trochę wodnista, jeśli wolicie "suchą" jajecznicę, to może się wam nie spodobać:)
ja kroje pomidory papryke cebulke podsmazam na teflonie w miseczce rozbijam dwa jajka a potem na patelnie wlewam  i nie mieszajac czekam az jajko sie scisnie :) pychotka :)))))) 
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.