- Dołączył: 2011-04-16
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 2359
29 kwietnia 2011, 21:35
Dziewczyny, ogólnie zazwyczaj nie przepadałam za jajecznicą, aczkolwiek teraz sobie coś wykombinowałam, tylko powiedzcie mi czy dobrze kombinuję... : D Uwielbiam ketchup, myślicie, że mogę dodać go do masy na jajecznicę? I chyba zdrowiej jest smażyć ją na oliwie z oliwek niż maśle, prawda? Czy też ograniczyć się do suchego teflonu?
- Dołączył: 2009-06-07
- Miasto: Koszalin
- Liczba postów: 6718
29 kwietnia 2011, 21:36
ja jem na sniadanie 2 jaja sadzone- pychotka;-p
29 kwietnia 2011, 21:36
teflon jak najbardziej i dodaj keczup jak lubisz
- Dołączył: 2011-04-16
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 2359
29 kwietnia 2011, 21:37
A ogólnie w jakiej postaci jeszcze jaja jadacie, podrzucicie jakąś smaczną inspirację? : )
- Dołączył: 2011-04-10
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 254
29 kwietnia 2011, 21:39
ja uwielbiam najpierw przesmazyc pomidory bez tłuszczu żadnego a potem jak wyparuje z nich większość wody to dodać jajka;) pycha
29 kwietnia 2011, 21:39
bleeee to brzmi ochydnie ale skoro lubisz to próbuj ;)
Mówia ze na oliwie sie nie smazy... Ze nie mozna jej podgrzeac dot akich temperatór ale na winogronowym już mozna... Najlepszy suchy teflon ;)
- Dołączył: 2011-04-16
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 2359
29 kwietnia 2011, 21:40
> bleeee to brzmi ochydnie ale skoro lubisz to
> próbuj ;)
Haha, wiem, nie mam pojęcia dlaczego tak kocham ten ketchup. : D
29 kwietnia 2011, 21:48
ja uwielbiam takie kanapki: do posmarowania bieluch(nawet nie do zastąpienia masła- po prostu na kanapkach jest super :D ), wędlinka jakaś, pomidor, ogórek rzodkiewke(kto co lubi) i pokrojone jajka na to ! cudo! Albo kromka z tuńczykiem i na to pokrojone jajo. :)
- Dołączył: 2010-10-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 4405
29 kwietnia 2011, 21:49
Dziewczyny, ogólnie zazwyczaj nie przepadałam za jajecznicą, aczkolwiek
teraz sobie coś wykombinowałam, tylko powiedzcie mi czy dobrze
kombinuję... : D Uwielbiam ketchup, myślicie, że mogę dodać go do masy
na jajecznicę? I chyba zdrowiej jest smażyć ją na oliwie z oliwek niż
maśle, prawda? Czy też ograniczyć się do suchego teflonu?
jeśli masz mało żelaza to smaż na oleju (nie oliwie!) bo żelazo w towarzystwie produktów z mleka (czyli masła) się nie przyswaja
jeśli nie masz tego problemu, to może być na maśle
ogólnie lepszy do smażenia jest olej (rzepakowy!) niż oliwa z oliwek, bo pod wpływem bardzo wysokiej temperatury większość tłuszczy roślinnych zmienia się bodajże w nasycone kwasy lub w trans (nie pamiętam); rzepakowy w zdecydowanie najmniejszym stopniu się przekształca
- Dołączył: 2011-04-16
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 2359
29 kwietnia 2011, 21:49
Marcioch404 - dzięki, może taką kanapeczkę też sobie strzelę. : )