close

Używamy informacji zapisanych o Twojej aktywności za pomocą tzw. cookies. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności

Paprykarz szczeciński z tuńczyka

50 kcal / 1 porcję (50 g)

Wysokobłonnikowy , Bez mąki pszennej

9 lipca 2012, 49 komentarzy 4.94.94.94.94.9

Smak nieco inny niż tradycyjnego paprykarzu, ale moi ponowie wolą mój ;)
  • Porcje: 20
  • Trudność: Łatwe
  • Koszt: 6 zł

Sposób przygotowania:

  1. 1Gotujemy ryż w osolonej wodzie (może być lekko rozgotowany).
  2. 2Marchewkę, czosnek i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy do miękkości na oliwie.
  3. 3Dodajemy ( odsączonego ) tuńczyka z puszki i koncentrat. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
  4. 4Na końcu łączymy z ryżem. Można jeść na ciepło lub do kanapek jak ostygnie.
Ile kalorii ma Paprykarz szczeciński z tuńczyka? - 50 kcal / 1 porcję

Ocena artykułu: 4.91 / 5 Ocen: 34

Twoja ocena:

Komentarze użytkowników (49)

  • huangale

    huangale

    30 listopada 2014, 22:27

    Smakuje jak ryba po grecku - ja uwielbiam rybę po grecku ;) Dostajesz 5 ;)

  • Miraska61

    Miraska61

    24 października 2014, 19:38

    Nigdy nie przyszło mi do głowy jak jest robiony paprykarz szczeciński. A są to smaki dzieciństwa (kiedyś, czytaj w PRL po spożyciu kupnych paprykarzy często dochodziło do zatruć pokarmowych). Dzięki za przepis. Bardzo dobry. Teraz będę sama sobie robiła co jakiś czas paprykarz, bo mam czasami dość kupnych wędlin robionych na jedno kopyto i z niewiadomymi dodatkami.

  • grubbaaa

    grubbaaa

    23 września 2014, 21:25

    Bardzo dobre, ale trzeba pamiętać o rozgotowaniu ryżu i porządnym doprawieniu paprykami.

  • LanaLana

    LanaLana

    8 lipca 2014, 22:08

    Genialny pomysł!!!

  • Babka.katarzyna

    Babka.katarzyna

    15 maja 2014, 08:05

    ja robię bardzo podobnie tylko nie dodaje marchewki a do smaku dodaje małą łyżeczkę musztardy polecam na pieczywko pełnoziarniste!!

  • Gianna90

    Gianna90

    19 lutego 2014, 16:14

    Przed chwilą ugotowałam. Po prostu Pycha!! :D

  • lalus

    lalus

    22 stycznia 2014, 11:11

    super wyglada

  • mariola12

    mariola12

    4 października 2013, 20:23

    Pysznie wygląda,kupiłam w Lidlu świeżego łososia więc spróbuję z tą rybą.

  • malgorzaata

    malgorzaata

    8 września 2013, 22:17

    Paprykarz jest rewelacyjny. Mój mąż się nim zajada. Przypomina paprykarz z dzieciństwa!!

  • panna79

    panna79

    7 maja 2013, 00:09

    rewelacja

Zasady dodawania komentarzy

1. Komentarz powienien zawierać informacje odnoszące się w bezpośredni sposób do treści komentowanego podmiotu wypowiedzi.

2. W przypadku uzasadnionego zgłoszenia komentarza do moderacji, zostanie on usunięty wraz z przyznanymi w ramach Vita-Aktywności punktami.

3. Po 3 krotnym złamaniu zasad komentowania użytkownik zostaje zablokowany, co uniemożliwia jemu dodawanie jakichkolwiek komentarzy w serwisie.

4. Kopiowanie komentarzy znajdujących się już w serwisie równoważne jest z naruszeniem punktu 4 zasad dodawania komentarzy.

Zgłoś do moderacji

Wartości odżywcze na 100 g

% wskazanego dziennego zapotrzebowania
  • Kalorie 99 5%
  • Białko 7g 13%
  • Tłuszcz 4g 6%
  • Węglowod. 10g 4%

Kategorie przepisu

Autor przepisu

Anuluj

Punkty Vitalii - to nowa autorska metoda odchudzania Vitalia.pl, która umożliwia osiągnięcie doskonałych efektów w odchudzaniu przy jednoczesnym elastycznym stosowaniu produktów i potraw.