Nowy temat Lista tematów

Temat:

niesmialo mowie .. slub? i pytam: WASI FACECI ?!!!!

kitvu

Miasto:

Listów: 3201

18 lipca 2010, 18:12 (List #21)
poczekaj az to on zacznie planowac slub, martwic sie o sale, terminy itd., dopiero wtedy bedziesz wiedziala ze facetowi naprawde zalezy na slubie z Toba :)

nie zareczaj sie jeszcze, daj sobie ten rok rozlaki na sprawdzenie i jego, i samej siebie, moze po jego wyjezdzie i opadnieciu emocji okaze sie ze on nie jest dla Ciebie?

za rok dobrze by bylo by to on przyjechal po Ciebie do Europy i dopiero wtedy razem byscie pojechali do Ekwadoru, mysle ze to bylby dobry sprawdzian dla niego, i dla Ciebie dowod ze on naprawde troszczy sie i chce bys przyjechala

a inna sprawa to to, ze ja nie jechalabym sama tak daleko, nie masz jakies kolezanki albo czlonka rodziny ktory towarzyszylby Tobie tam chociaz przez pierwszy miesiac? tyle sie slyszy o porwaniach dla organow, czy handlu zywym towarem, badz ostrozna, bo moga pojawic sie wieksze problemy niz zycie w czystym zwiazku malzenskim ;)

rozumiem Twoja chec pobrania sie przed wyjazdem do Ekw., ale posiadanie slubu nie zapewni Ci bezpieczenstwa i nie bedzie gwarancja ze nie sprzedadza//ukradna Ciebei na organy

powodzenia :)
Postanowienie wakacyjne: utrzymac smacznie-dopasowana
Pasek wagi

lingerie

Miasto: Bruksela

Listów: 2421

18 lipca 2010, 18:17 (List #22)
> jesli sa tu osoby tylko "  innej bajki" , o
> odmiennych pogladach to nie wiem dlaczego dodaja
> moj watek do obserwowanych.. chcecie zobaczyc ile
> osob zmieszamoje podejscie z blotem? 

Jeśli do mnie pijesz, to akurat nie dodałam Twojego wątku do obserwowanych, i serio, nie życzę Ci źle ;-) Ale forum ma to do siebie, ze każdy ma prawo wyrazić swoją opinię :)
Postanowienie wakacyjne: Nie przyjmuję zaproszeń od obcych osób.
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

asiaBcN

18 lipca 2010, 18:32 (List #23)
lingere nie nie mowilam o Tobie osobiscie ,) 
jadziulka dzieki za opinie 
kitvu juz tam bylam przez jakis czas. jesli chodzi o organy to nie sadze zeby mi ktos je wydlubal hehe wiesz o polsce tez sie zle mowi w niektorych krajach wyolbrzymiajac niektpore rzeczy

CandyFloss20

18 lipca 2010, 18:41 Edytowane przez CandyFloss20 18 lipca 2010, 18:44 (List #24)
> Może ja jestem z innej bajki, ale zgadzam się z
> chłopakiem. Dziewczyno masz dopiero 22 lata,
> jesteśmy w tym samym wieku a dla mnie planowanie
> ślubu to baaaardzo odległa przyszłość, mimo ze z
> moim facetem jestem już 5 lat ;-)

'. Sorry, ze nie na temat, ale
> na Twoim miejscu nie spieszyłabym się tak do
> wychodzenia za mąż :)

no bardzo nie na temat-co ma jej wiek do małzenstwa? jak sie ma 22 to nie mozna?
Ja mam 23 i od roku jestem szcszesliwa mezatka

Droga autorko- nie naciskaj na faceta.
To ze chce Ci sie oswiadczyc to znaczy ze traktuje cie na powaznie i planuje z toba zycie
Wiele kobiet po zareczynach ma ,,parcie na slub" ale lepiej troche spasowac

Cailina

Miasto: Na Wsi

Listów: 2865

18 lipca 2010, 19:56 (List #25)
To zalezy ile ze soba jestescie i na ile powaznie. Jesli chodzi tylko o kase to zawsze mozecie zrobic maly slub cywilny dla formalnosci a weselicho kiedystam jak nazbieracie pieniedzy. Mysle, ze jego przeraza ta cala pompa i organizacja, a nie sam slub. No chyba ze ty jestes 'bridezilla' i uparlas sie na weselicho

Cailina

Miasto: Na Wsi

Listów: 2865

18 lipca 2010, 20:00 (List #26)
A tak poza tym uwazam, ze kobieta nie powinna pierwsza zaczynac mowic o slubie lub zarecznynach, to facet ma byc zdobywca, a nie dostawac wszystko na tacy. Ale ja starej daty jestem

allicjas

Miasto: Wrocław

Listów: 4

18 lipca 2010, 20:36 (List #27)

chyba twój facet ma rację, nie naciskaj go i sama sie dobrze zastanów.

ja żyje bez ślubu ponad 9 lat i co z tego??? mamy 2 dzieci i myślę że ślub może tylko zmienić nasze relacje na gorsze, nie bedę podpisywać *aktu wlasności* drugiej osoby. pozdrawiam

Postanowienie wakacyjne: do końca wakacji osiągnę swój cel!!!
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Mój cel

tygrysek1986

Miasto: Gorzów Wielkopolski

Listów: 364

18 lipca 2010, 20:44 Edytowane przez tygrysek1986 18 lipca 2010, 20:49 (List #28)

>lingere jestes 5 lat z facetem i w ogole nie myslisz o slubie ?? sorry ale dla mnie to Ty jestes  "DZIWNA"

A ja jestem z chłopakiem 9 lat i co z tego powodu jestem nienormalna?Mi też się nigdzie nie spieszy!!Do takiej decyzji trzeba dojrzeć!A nie na łapu capu a potem płacz i rozwód!!Moim zdaniem jesteś jeszcze młoda i masz jeszcze na to wiele czasu!!

melusiaa

18 lipca 2010, 20:59 (List #29)
U mnie było odwrotnie to on wymusił na mnie zaręczyny i to bez moich rodziców ( nie przyznałam się ) tylko jego rodzina , byliśmy ze sobą 5 lat i 4m-ce . Było mi z nim dobrze z przyzwyczajenia , ale o ślubie nie chciałam słyszeć , zbywałam go na różne sposoby i tu nagle pach - poznałam mojego obecnego męża i w ciągu 7 m-cy zaręczyny , ślub itd....Daj sobie i jemu wytchnienie ktoś już napisał obrączka go nie zatrzyma , nic na siłe

asiaBcN

18 lipca 2010, 21:13 (List #30)
: ) fajnie ze otwarla sie dyskusja roznych punktow widzenia niektorych zblizonych a niektorych totalnie odmiennych od moich. 
 Troszke chyba zle mnie zrozumialyscie niektore i macie mnie za wariatke myslaca 100% czasu o slubie weselu i "zlapaniu" meza w dodatku zagranicznego. 

ale to nic xD tak czy tak odpuscilam. macie racje ze po pierwsze to my on i ja a nie  opinia innych ani nawet rodziny . musze przygotowac serie odpowiedzi dla mojej family na wakacje w PL : p

Najpopularniejsze słowa kluczowe na forum.