Nowy temat Lista tematów

Temat:

Wszystko o...A6W Aerobiczna 6 Weidera

FerminaDaza

7 sierpnia 2007, 13:43 (List #51)
Chyba zacznę. Jak myślicie-czy na takie brzuszysko jak moje też to coś da? Nie spodziewam się że on zniknie od razu ale czy choć trochę się zmniejszy?

magistrantka

8 sierpnia 2007, 00:32 (List #52)
Pewnie, że da:) Oczywiście nie będziesz mieć tzw. kaloryferka, ale te ćwiczenia wzmacniają mięśnie brzucha, nawet jeśli są one zasłonięte tłuszczykiem. Ja zaczynałam z obwodem w lini pępka 102cm, po 24dnach a6w (i diety oczywiście) mam tych cenymetrów 8 mniej, brzuch twardy i super samopoczucie:) 

LOLA

8 sierpnia 2007, 11:58 (List #53)
>
> Chyba zacznę. Jak myślicie-czy na takie brzuszysko
> jak moje też to coś da? Nie spodziewam się że on
> zniknie od razu ale czy choć trochę się zmniejszy?
>
>
>
Powinnaś stosować dietę i ograniczyć całkowicie cukier(zamiast tego słodzik) i tłuszcze(zamiast tego oliwa z oliwek w niewielkich ilościach) a poza tym pamiętaj że nie możesz jeść słodyczy, co jest bardzo trudne. Chodź na długie spacery lub jeździj na rowerze. Bardzo dobrze na brzuch działa też HULA-HOP. Ja ćwicze na nim 20 min rano i 20 min wieczór i pomaga. 6 weidera też jest dobra, ale przez pierwsze kilka dni ma się duże zakwasy. Da się jednak wytrzymać:) aha i pametaj żeby nie jeść po 18. I pij jeszcze zieloną albo czerwoną herbatkę, bo przyspieszają metabolizm....powodzenia:-)

Borcia

8 sierpnia 2007, 18:38 (List #54)
Witanko  właśnie dziś ukończyłam a6w  naprawdę warto, polecam! Mimo monotoni i nudy powtarzam warto!
Powodzenia :]

onlyyou

Miasto: Katowice

Listów: 43

11 sierpnia 2007, 20:50 (List #55)
16 dzień :D:D:D
trzymac kciuki !
Postanowienie wakacyjne: Schudnąc do SYLWESTRA!!!
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

violako

Miasto: Gorzów Wielkopolski

Listów: 39

16 sierpnia 2007, 00:05 (List #56)
Ja 14 dzień..... Piekielnie nudne, ale warto!

Pasek wagi

Ciril

Miasto: Łódź

Listów: 8

16 sierpnia 2007, 09:17 (List #57)
dzisiaj zaczynam i zobaczymy, jutro postaram się zamieścić zdjęcia bebcola jaki teraz mam
Pasek wagi

Grześ

20 sierpnia 2007, 19:27 (List #58)
Witam! Zamierzam niebawem zacząć A6W, ale nie wiem jaką mam stosować dietę... Mógłby mi ktoś doradzić? Marzy się kaloryferek a co z tego wyjdzie to zobaczymy

KwiatVanilii

Listów: 70

20 sierpnia 2007, 20:19 (List #59)
Słuchajcie słuchajcie!  Ważna rzecz!

Właściwie to zależnie od tego jak kto wszystko rozumie, a6w można robić na 2 sposoby!
1. Tak jak zostało to przedstawione - Traktować cykl jako ćwiczenia od 1 do 6 wykonywane po jednym razie każde, tzn
-najpierw spiecie, noga lewa noga prawa
-spięcie obu nóg
-to samo z rękami na głowie lewa prawa
-obie nogi
- "rowerek"
- i ostatnie cwiczenie
To wszystko jedno po drugim.
Cykl w miare uplywu dni wykonujemy najpierw 6 razy , potem 8, potem 10 itd, gdzie ten powtórzony x-razy cykl nazywa się serią.

2. Robić serie po 6, 8, 10 itd powtórzen w każdym cwiczeniu, tzn powtarzamy ileś razy dany skłon
-spięcie prawa-lewa 1 raz, 2gi raz, 3ci raz (..) 6sty raz
-spięcie obu nóg 1 raz (...)6sty raz
i tak dalej aż do ostatniego cwiczenia, i to jest seria, potem np dnia siódmego robimy 3 serie podczas których 8 razy powtarzamy dany skłon.

Mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi :) Pytanie tylko który sposób jest dla naszych mięśnie korzystniejszy, tzn. który bardziej je forsuje :P

makadamia

21 sierpnia 2007, 10:52 (List #60)
>
> Chyba zacznę. Jak myślicie-czy na takie brzuszysko
> jak moje też to coś da? Nie spodziewam się że on
> zniknie od razu ale czy choć trochę się zmniejszy?
>
>
>
hehe Fermina...jakbym na siebie patrzyła...właśnie się przygotowuję do zabrania się za a6w...w piąek w nocy wyjeżdżam, ale zabieram ze sobą ściągawkę i codziennie mam zamiar ćwiczyć - zobaczymy
chcę też namówić na te ćwiczenia moją córcię - nie ma nadwagi ale ma wypięty brzuszek i pogłębioną lordozę lędźwiową
powodzenia

Najpopularniejsze słowa kluczowe na forum.