29 lipca 2010, 19:41
(List #6)
Anoreksja to straszna choroba , dużo osób mówi ze te dziewczyny czy chłopaki dostaja to na własne życzenie ale nie do końca tak jest.
Fakt sami zaczynają sie odchudzać ale na własne życzenie nie wymyka im się to spod kontroli ...
Na początku jest bardzo niegroźnie, ot zwykłe niezadowolenie z własnego wyglądu (dużo nastolatków tak ma ) a później zostaje sieczka z myśli, racjonalnego myślenia . Okropne uczucie gdy stoi sie przed lustrem , łzy leją ciurkiem a tobie każą jeść , wtedy wydaje sie ze nikt cię nie rozumie, że wszyscy są źli , doprowadzają do twojego nieszczęścia.
Przy anoreksji nawet woda wydaje ci sie taka dziwna, jakby gęstsza albo słodkawa jakby dosypal ktoś do niej cukru, i znowu nic się nie je , płacze i wysłuchuje od bliskich ze jest cos nie tak. Taka osoba wie że jest niezbyt miło ale nie wie jeszcze w jakim stopniu .
Najgorszy jest też zanik racjonalnego myslenia , patrząc w lustro nie wiesz na prawdę jak wyglądasz i tak widzisz w sobie potwora, coś okropnego...
Skąd to wiem ? z doświadczenia . Anoreksja nie wyniszcza mnie fizycznie (mam jeszcze do zrzucenia) ale psychicznie , tak wiec współczuje każdemu kto ma z nią styczność czy z bulimia...