Na marcepanowe cukierki potrzebujemy : marcepan , daktyle bez pestek, czekoladę , mleko , posypki , patyczek do szaszłyków , folia oraz rafia ( do kupienia w kwiaciarni ) serduszka

Z marcepanu formujemy nieduże kulki którymi nadziewany daktyle .

W odrobinie mleka rozpuszczamy czekoladę . Trzeba wyczuć odpowiedni moment gęstości czekolady. Będziemy w niej zanurzać daktyle i ma je dokładnie oblepić.

umoczone w czekoladzie daktyle obtaczamy w dowolnej posypce. Ja użyłam wiórków kokosowych , płatków migdałowych ( dodatkowo je pokruszyłam ) oraz perełek cukrowych . Lecz tak naprawdę jest tu pełna dowolność. Daktylami operuje za pomoca patyczka do szaszłyków :) ( nie ma pokusy oblizywania paluchów :P )

musimy poczekać aż czekolada zastygnie ... czekamy...czekamy... no dobra... ja je po prostu zostawiam na całą noc.

Każdy cukiereczek układamy na środku foliowego kwadracika i owijamy . Związujemy kawałkami rafii. Doklejamy serduszka .

życzymy smacznego nie licząc kalorii :)
Jeżeli ktoś nie ma pomysłu na Walentynkowe coś dla swojej drugiej połówki , dla przyjaciół którym warto powiedzieć "dzięki że jesteś " - śmiało korzystać :))