Nowy temat Lista tematów

Temat:

Dieta South Beach

marcia57

27 stycznia 2006, 13:16 (List #1)
Mam takie pytanie,czy ktos tutaj jeszcze stosuje dietę South Beach.Czy sa jakieś rezultaty,czy to działa.Prosze o jakieś informacje.Dziekuje i bużka

marthunia

Listów: 68

27 stycznia 2006, 13:29 (List #2)
ja stosowałam, ale wytrwałam tylko tydzień. schudnąć to za wiele nie schudłam jakiś kg. max, troche lepiej się czułam fizycznie, ale psychicznie nie wyrabiałam, bo przepisy sa niestety skomplikowane jak na polskie realia. było mnóstwo rzeczy które były na maxa niesmaczne, nie chciało mi się ich jeść i w rezultacie chodziłam głodna :smilie5:.nie nadaje się tez ona do stosowania zimą bo jej głównym elementem przez pierwsze 2 tyg są warzywa, za to żadnego chleba i produktów z mąką, żadnego cukru i żadnych owoców (nawet soków!) . dla mnie tragedia zwłaszcza że bardzo lubię owoce. dieta jest na pewno bardzo zdrowa, ale niestety trzeba ją stosować do końca zycia jeśli chcesz utrzymać wagę, na szczęście już ten mniej rygorystyczny wariant, ale jednak to są ograniczenia. przeszkadzało mi też w niej to że chodzę do szkoły i ciężko zabrać sobie np. na drugie śniadanie sałatkę z paluszkami krabowymi... bleeee. marzy się o normalnym żarciu! :smilie5: jeśli starczy ci wytrwałości, to próbuj, ale ja byłam bardzo zdeterminowana i nie wyszło. życzę powodzenia, jeśli mimo wszystko się nie zniechęciłaś to możesz do mnie napisać z jakimiś pytaniami na temat tej diety :smilie5: POZDRAWIAM CIEPLUTKO!
Pasek wagi

felimena

27 stycznia 2006, 15:36 (List #3)
ja stosuje 3dzień i już schudłam 2kg- pierwsza faza najbardziej rygorystyczna trwa 14 dni potem pomału wprowadzasz owoce,węglowodany, czyli chleb, ryż, makaron. Ja osobiscie polecam tutaj znajdziesz forum gdzie dziewczyny podają przepisy na dania SB- w realjach polskich bo w ksiązce faktycnie podją przepisy nie dostosowane do naszych realjówi sposobu zywienia http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=32987&start=90 a tu os więcej o diecie i wypowiedzi osób które stosują podają co jedzą i jak chudną http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=11503 polecam

marcia57

27 stycznia 2006, 21:47 (List #4)
Bardzo Wam dziekuje.Tak jak piszecie w pierwszej fazie trzeba jeśc duzo warzyw,ale mnie to nie przeszkadza.Nie brakuje mi wcale chleba czy innych weglowodanow.Na śniadanko zjadam omleta z warzywami,NA OBIAD albo sałatka grecka,lub kurczak w papilotach z brokułami,NA KOLACJE serek wiejski z ogorkiem czy rzodkiewka,alboserek trojkącik light z porem.I daje rade,ale bardzo wolno chudne i nie wiem czy cos xle robie.Dzieki raz za odpowiedzi i wejde na te stronki.Pozdrawiam i buzka

marcia57

27 stycznia 2006, 23:37 (List #5)
Felimeno chciałam ci bardzo podziekowac za te stronki.sa rewelacyjne i duzo mi pomogły.bardzo dziekuje jeszcze raz.Buzka:kissing:

Felimena

30 stycznia 2006, 09:31 (List #6)
Marcia- nie ma za co do dziś schudłam już 3,5 kg a jest niecały tydzień I fazy. Ja jadam tak: śniadanie -7,30 omlet z dwóch jaj, na to 2plasterki szynki z indyka, pomidor, plasterek sera zółtego light Hohland potem 10,30 serek wiejski light-3%tł z Piatnicy potem 13,30 sałatka z pekinki 9albo z tuńczykiem, albo z kurczaiem z różnymi dodatkami- na sosie zoliwy koło 16,00 galaretka bezcukru (jest z Gelwe-słodze delikatnie słodzikiem albofruktozą) albo 15 fistaszków koło 18,00 mięsko gotowane np udko,albo pierś smażona, rybka smażona- dużo surówek!!!! może ci to coś pomoże polecam pozdrawiam ipowodzenia :smiley24::baringteeth:

Najpopularniejsze słowa kluczowe na forum.