Nowy temat Lista tematów

Temat:

JEDZONKO W CZASIE DIETY???

marta57

5 września 2006, 21:42 (List #1)
Mam takie pytanko,a w sumie to kilka dnosnie pokarmów...odchudzacie sie,wiec pewnie wiecie rewelacyjnie i dlatego zwracam się o pomoc...
1.jogurty z ziarnem(śliwkowe150g)+otręby+chrupkie pieczywo....?
2.co lepsze chrupkie pieczywo czy chleb pełnoziarnisty czy wafle ryżowe....?
3.jogurt naturalny z ziarnem Danon...?
4.Płatki Fitness...?

Czy te produkty są poprostu dozwolone przy diecie czy raczej nie bardzo...proszę o pomoc i informacje...bardzo dziekuje i pozdrawiam...

gosiaw90

6 września 2006, 08:11 (List #2)
jak najbardziej wszytko jest wskazane co wymieniłas :)

wiola250904

6 września 2006, 08:13 (List #3)
a co do pytanka to mysle ze pieczywo pelnoziarniste jest najbardziej pelnowartosciowe i chyba najzdrowsze

BeataJulia

6 września 2006, 08:16 (List #4)
i ja podpisuję się pod w/w opiniami

illuminori

6 września 2006, 10:42 (List #5)
jogurty: jeśli owocowe to odradzam - są pełne cukru.
pieczywo: odradzam chrupkie ponieważ są produkowane z użyciem środków chemicznych, a jedna kromka chrupkiego nie zapełni tak jak jedna kromka zwykłego razowego. jeśli wziąć taką samą wagę razowegi i chrupkiego to ilość kalorii wychodzi mniej więcej ta sama

illuminori

6 września 2006, 10:42 (List #6)
aha, a płatki Fitness chyba też wcale nie są takie niskokaloryczne, chyba mają ponad 400 kcal na 100g jeśli dobrze pamiętam?

Martynkalodz

Miasto: Łódź

Listów: 80

6 września 2006, 11:03 (List #7)
platki fitness sa okej ale w malej ilosci oczywiscie :P

ja teraz jestem fanka musli z owocami enerBio z Rossmena, maja 334kcal, wiec przeliczajac np.
jogurt naturalny Zott 150kg (74kcal) + 5 lyzeczek musli (ok.70kcal) + 3lyzeczki otrebow (ok.30kcal) = 174kcal
wiec mozna sobie zjesc jeszcze do tego jeden chleb razowy z czyms tam i sniadanko gotowe :)

co do pieczywa, ja kupuje rozne, bo uwazam ze roznorodnosc to podstawa i nie mozna jesc caly czas samego, jest kupuje wase ale takze chleb razowy
Pasek wagi

nenne29

Miasto: Warszawa

Listów: 3591

6 września 2006, 12:16 (List #8)
Co do jogurtow, to ja osobiscie przestawilam sie na jogurt naturalny i nie kupuje tych owocowych. A do naturalnego jogurciku mozna dodac co sie lubi - owocki, troche miodu, otreby, platki owsiane itp :) A pieczywo z zalozenia jem "zwykle", czyli nie chrupkie, i pilnuje zeby kupowac pelnoziarniste.
Początkowa sylwetka Mój cel

innocent88

6 września 2006, 14:27 (List #9)
Tylko naturalny, bo słodkie pobudzają apetyt i w ogole są fe ;p no smak mają 'tylko' lepszy :P

marta57

6 września 2006, 20:14 (List #10)
Bardzo dziekuje wam Kobietki za odpowiedzi...teraz już mniej wiecej jestem rozeznana....dziekuje jeszcze raz...pozdrawiam

Najpopularniejsze słowa kluczowe na forum.