Nowy temat Lista tematów

Temat:

brak miesiączki - pomocy

marzena

30 marca 2006, 11:57 (List #1)
Hej! Ponad rok temu zaczęłam się odchudzać. Wszybkim tempie stracilam 15kg. Minął już rok a ja wróciłam do dawnej wagi pól roku temu (z czego się bardzo cieszę, bo to odchudzanie wcale nie było mi potrzebne). Mój problem tkwi w tym, że nie mam miesiączki od roku. A podobno po powrocie do dawnej wagi ona wraca. co robić?

kaprysna

30 marca 2006, 12:00 (List #2)
Natychmiast powinnas udac sie do lekarza.Zatrzymanie miesiaczki a juz tym bardziej na tak dlugo jest bardzo niezdrowe,wrecz niebezpieczne. Tylko lekarz moze pomoc.

krakusia

Miasto: Kraków

Listów: 120

30 marca 2006, 12:14 (List #3)

już dawno powinnaś była iść tym do lekarza\
 tylko on jest ci w stanie w tej chwili pomóc

Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

martusiaH

30 marca 2006, 12:19 (List #4)
I dopiero teraz Cię to zmartwiło??? Do lekarza idź!!! I to jak najszybciej.

mysza87

30 marca 2006, 12:23 (List #5)
jedyne czego moge ci zyczyc teraz to wiecej rozumu. a teraz marsz do ginekologa! 

Eliza20

Miasto: Warszawa

Listów: 387

30 marca 2006, 12:51 (List #6)
ja dołanczam się do moich przedmówczyń.Dlaczego anorektyczki nie mogą mieć dzieci??-otóż dlatego że nie mają miesiączki.Nie czekaj.wybierz się jak najszybciej do lekarza.Już dawno powinnaś go odwiedzić.pozdrawiam
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

nihonjin

Listów: 376

30 marca 2006, 13:07 (List #7)
wiesz to z powodu zlego odzywiania!!!!!!nie chodzi o to ze sie opychalas slodyczami czy wiesz czyms niezdrowym tylko o to ze nie dostarczalas organizmowi potrzebnych skladnikow odzywczych witamin itp...tak jak jak u anorektyczek zanika okres takj chyba i tobie zankil...zakladaj kurtke bierz kase i do lekarza marsz-do ginekologa oczywiscie!!!powodzenia!!!1

assana

Listów: 91

30 marca 2006, 17:39 (List #8)
Hej. Jesli schudlas za duzo (piszesz, ze odchudzanie nie bylo Ci potrzebne) to pewnie Twoj organizm troszke sie zbuntowal. Skoro od roku nie masz okresu to pora najwyzsza (!) poradzic sie specjalisty, byc moze bedziesz musiala leczyc sie hormonalnie. Pozdrawiam i zycze, by wszystko wrocilo do normy.  
Pasek wagi

kaczka360

30 marca 2006, 18:00 (List #9)
Dlaczego brak miesiączki jest niebezpieczny dla zdrowia? Ja nie mam jej już ponas 2 lata (również przez odchudzanie - 23kg zrzucone z czego odzyskałam w ciągu 2 lat tylko 2 kg). Nie zależy mi na dzieciach, czuję się świetnie. Czy w przyszłości mogą się pojawić jakieś konsekwencje zaniku miesiączki?

kaprysna

30 marca 2006, 19:28 (List #10)
Miesiaczka to naturalny proces oczyszczenia organizmu a dokladniej macicy ze starych zlogow, krwi.Kiedy jej brak(miesiaczki) organizm pozostawia w sobie to czego powinien sie pozybc.Wtedy tworza sie zlogi,polipy na macicy i przyplatuja sie inne schorzenia.Moja mama w mlodosci tez miala czesto zaburzenia miesiaczkowania a na starosc juz byla 4 razy operowana, wlasnie na miesniaki i polipy macicy.Jestesmy kobietami i mamy miesiaczke, kiedy jej brak, natychmiast trzeba isc do lekarza!

Najpopularniejsze słowa kluczowe na forum.