Nowy temat Lista tematów

Temat:

Chcę schudnąć tylko 5 kg! Ktoś mi coś poradzi?

monsi84

Listów: 2

15 listopada 2005, 23:14 (List #1)
Cześć wszystkim! Chciałabym schudnąć 5 kg albo nawet 4kg ale chciałabym rezultat widzieć na święta.Jaki jest mój problem-nie mam czasu chodzić na fitness (kiedyś chodziłam)-teraz niestety praca.Jeżeli chodzi o jedzenie to rano jem w biegu,w pracy "obiad",na który mam ok 15 min(więc to musi byc coś szybkiego) a kolacja to tak o 20.00 a wtedy chciałabym w końcu zjeść coś ciepłego.I tak to wygląda-opycham sie na koniec dnia ale wcześniej w ogóle nie mam kiedy zjeść porządnego posiłku :crying: A co jest w tym najważniejsze nigdy nie robiłam sobie diety,ponieważ jestem wybredna co do jedzenia:embarrassed: mało jem warzyw. Ok dobra nie przedłużam-Mam tylko nadzieję,że znajdzie się osóbka która spróbuje mnie pokierować.Pozdrawiam:smiley15:
Pasek wagi

omega

16 listopada 2005, 00:57 (List #2)
zmień nawyki żywieniowe - wstań pół godziny wcześniej i zjedz porządne, kaloryczne śniadanie - przygotuj sobie na "obiad" do pracy np. kanapkę (grahamka, wędlina, ser żółty, sałata, pomidor, ogórek kiszony - na przykład - gwarantuję, że nie poczujesz głodu do kolacji), sałatkę w plastikowym pojemniczku (jeśli zrobisz sama w domu będziesz wiedziała co jesz, i jakie to jest kaloryczne) - w domu zjedz coś niskokalorycznego, ale sycącego - polecam zupy jarzynowe, ryż z owocami, duszoną rybę. byle nie była to pizza czy tosty na szybko. jeśli nie masz czasu na fitness w ciągu dnia, może chociaż 30 minut gimnastyki przed snem? albo 30 minut gimnastyki na dzień dobry, dla pobudzenia organizmu do życia? jeśli chcesz zrobić coś dla siebie i swojego organizmu, musisz zmienić styl życia na tzw "zdrowy". nie chodzi o to, żebyś dostosowała życie do jedzenia, ale sposób odżywiania do trybu życia. bo to da się zrobić. i nie zapominaj o ruchu. gdzie tylko możesz - wybierz się na piechotę. to też jest ruch. trzymam kciuki omega

daria11

Listów: 1

16 listopada 2005, 01:12 (List #3)
:laughing:hej ja tez bym chciala schudnac 5/4 kg nie mam recepty cud na swieta, bardzo lubie jesc wiec zaczelam cwiczyc w domku, moze sprobuj i TY 20/30 minut kolo tej 20-tej wystarczy, cwicz powolutku - wymachy, przysiady, rowerek, stepy, polecam, nie wiem czy mi sie uda ale wiem ze mam lepsze samopoczucie - robie tak od 2 tygodni ( waze 54 kg, 160 cm wzrostu )

anka28

Listów: 38

16 listopada 2005, 08:28 (List #4)
5 kg to nie jest dużo. Podziel sobie swój wysiłek tak, aby tygodniowo tracić 1 kg. To nie jest trudne. Bardzo może pomóc dieta vitalii, bo ma się pewność, że jedząc to co dietetyk daje schudnie się tyle. Mi bardzo pomogło - twierdzę wręcz, że to najlepsza dieta jaką kiedykolwiek stosowałam. Powodzenia :smile::smiley24:
Pasek wagi

16 listopada 2005, 11:47 (List #5)
:hot::hot:

16 listopada 2005, 13:10 (List #6)
> Cześć wszystkim! Chciałabym schudnąć 5 kg > albo nawet 4kg ale chciałabym rezultat widzieć > na święta.Jaki jest mój problem-nie mam czasu > chodzić na fitness (kiedyś chodziłam)-teraz > niestety praca.Jeżeli chodzi o jedzenie to rano > jem w biegu,w pracy "obiad",na który mam ok 15 > min(więc to musi byc coś szybkiego) a kolacja to > tak o 20.00 a wtedy chciałabym w końcu zjeść > coś ciepłego.I tak to wygląda-opycham sie na > koniec dnia ale wcześniej w ogóle nie mam kiedy > zjeść porządnego posiłku :crying: A co jest w > tym najważniejsze nigdy nie robiłam sobie > diety,ponieważ jestem wybredna co do > jedzenia:embarrassed: mało jem warzyw. Ok dobra > nie przedłużam-Mam tylko nadzieję,że znajdzie > się osóbka która spróbuje mnie > pokierować.Pozdrawiam:smiley15: :hot::hot::hot::hot::hot:

Halszka

16 listopada 2005, 20:47 (List #7)
podobno na schudnięcie jest najlepsza woda z cytryną.Szklanka wody mineralnej i wyciśnięty sok z połowy cytryny -pijemy to zwykle na czczo.:smiley24:

16 listopada 2005, 21:47 (List #8)
:hot:

monsi84

Listów: 2

16 listopada 2005, 22:58 (List #9)
Dziękuje wszystkim za radę!!!Zapomniałam dodać ( i to kieruję do "omega") że bardzo bym chciała zmienic nawyki żywieniowe ale jest jeden mały problem nie cierpie takiego jedzenia:warzyw,żadnych sałatek itp.Wiem że to jest najzdrowsze ale co zrobić-jest tylko okrojona część warzyw które jadam(ale to mniejszość).Co do wstawania wcześniej-hehe próbowałam i właśnie dziś uciekł mi pociąg-nic na to nie poradzę bo chyba przyzwyczaiłam się do życia w biegu i na ostatnia chwilę!!!Co do ruchu to wolę przejść przystanek spacerkiem niż wsiadać do autobusu(więc z tym problemu nie ma). Darunia-powodzenia!!! Ania28-miałam skorzystać z tej diety vitalii ale szczeże mówiąc szkoda mi kasy,bo boje się że dieta będzie zawierała składniki których nie lubię.Może napiszesz mi mniej więcej co tam jest na maila:mjarzebska@op.pl:wink::wink::wink::wink::wink::wink::smiley24:
Pasek wagi

16 listopada 2005, 23:09 (List #10)
:hot::hot::hot::hot:

Najpopularniejsze słowa kluczowe na forum.