16 listopada 2005, 13:46
(List #10)
Ja stosowałam dietę SB, właściwie z małymi przerwami stosuję ją cały czas. Jest rewelacyjnie skuteczna. Podstawowe zasady są podobne do diety Montignaca i Agatsona. Dlatego je łączę. Poznałam te diety około 2 lata temu. Ale tak poważnie zaczęłam je stosować w czerwcu 2004r. Przez piersze 2 tygodnie - I faza - schudłam 7 kg. Potem chudłam wolniej. Kiedy przerywałam nigdy nie tyłam. Chyba że przerwa trwała dłużej niż miesiąc, wtedy waga powoli idze do góry. Główną przyczyną to słodycze, których jeść nie wolno, przynajmniej tych z zawartości prawdziwiego cukru. Diety te są rewelacyjne bo:
nie trzeba się głodzić
powodują wspaniałe samopoczucie (jemy i chudniemy)
posiłki są bardzo zróżnicowane, możemy je same komponować lub skorzystać z gotowych jadłospisów z którejś z książek
można stosować je bardzo długo bo nie są uciążliwe
posiłki przygotowane wg ich zasad smakują całej rodzinie więc nie trzeba gotować osobno dla siebie
Polecam wszystkim, więcej szczegółow można znależć w wielu książkach, np.Dieta South Beach, lub któraś z książek Montignaca lub Agatsona. Ja ostatnio kupiłam ilustrowaną książkę kucharską Agatsona - jest super.