Nowy temat Lista tematów

Temat:

chcę pomóc mojej córce ma 11 lat,167cm wzrostu,65kg wagi

izapm

Listów: 9

22 lutego 2006, 10:33 (List #1)
Pasek wagi

illuminori

22 lutego 2006, 10:52 (List #2)
a ona chce pomocy?

izapm

22 lutego 2006, 10:59 (List #3)
tak czasami nawet płacze że jest zagruba.obiady przeważnie gotuje babcia i są dość tłuste.jest dziewczynką sprawną fizycznie,lubi pływać i uprawiać różne sporty.:smilie11:
Pasek wagi

roxy1

Miasto: Legionowo

Listów: 6371

22 lutego 2006, 11:00 (List #4)
więc zmien jej diete a odnosnie babci cóż nie wiem jak to załatwic żeby jej nie było przykro jedno jest pewne przyzwyczajeń babci nie zmienisz a córki napewno
Pasek wagi
Początkowa sylwetka

illuminori

22 lutego 2006, 11:03 (List #5)
babcie tez trzeba "wychowac", taka jest prawda, mozna po prostu porozmawiac ze to nie jest zdrowe dla jej wnuczki, jesli naprawde jej zalezy na jej zdrowiu to niech choc troche cos zmieni, to sie naprawde da zrobic, zalezy od osoby

agatapieciukiewicz

22 lutego 2006, 11:04 (List #6)
Hej!Proponuje poprostu abyś porozmawiała szczerze z mamą!Bo jak rozumiem to ona w domu gotuje obiady dlaciebie i rodzinki?. Bardzo często babcie z miłości tuczą wnuki :)! Więc proponuje szczerą rozmowe!

jojobab

22 lutego 2006, 11:34 (List #7)
Z TEGO NA OGÓŁ SIE WYRASTA! ja zawsze bylam grubasek, w 6 klasie wazylam 70 kg, a tez lubilam sie ruszac, wsrod mojej rodziny i kolezanek tez byly pulchniutkie dziewczynki, teraz zadna nie ma nadwagi (ok 18-20 r.ż. wszystkie zaczełyśmy gubic tłuszczyk)ale pozostała mi tzw. budowa grubej kości) dzieci w wieku twojej córki czesto wcinaja chipsy, batony i napoje gazowane(to głównie jest w sklepikach szkolnych), watpie aby córka miała juz motywacje i silna wole aby schudnac, jest za mała. ty postaraj sie ograniczyc jej te tłuszcze w obiadach babci,dawac do szkoły wiecej "zdrowych zapychaczy", zapisz ja na basen. daje gwarancje, ze to poskutkuje (o ile jest zdrowa, zadnej cukrzycy itp) pogadaj z lekarzem, z babcia. ja mam teraz 28 lat i przytylam 10kg z powodu ciezkiej depresji, przez ostatnie 10 lat nie przekraczalam 63kg,bez zadnych diet. pozdrawiam, wierze, ze sie uda!

izapm

22 lutego 2006, 11:45 (List #8)
Dzięki za pocieszenie i widzę że rozumiesz nasz problem.mam nadzieję że córka z tego wyrośnie,chociaż niech za szybko nie rosnie bo jest o głowe wyższa od swoich rówieśników.słodycze i chipsy staramy sięjej ograniczać.pozdrawiamy:smiley24:
Pasek wagi

ssselcia

Miasto: Kraków

Listów: 247

22 lutego 2006, 12:43 (List #9)
wiesz naucz ja zdrowuch nawykow zywieniowych zamiast kupowac dziecku SNIKERSA badz chpsy kup jej owoc - polecam pomarancze mandarynki winogrona banany to tez ja zadowoli i bedzie dla niej lepsze!!! niech dziewczyna nie je juz po godz 20 kolacje zrob jej o 19 - pozywna zdrowa i malokaloryczna i spaceruj z nia zabieraj ja na basen!!! i radzilabym ci aby - bo wiadomo babcia zawsze wie co najlepsze jest dla swoich wnokow tak juz jest od stuleci - ale jesli ty masz mozliwosc to ty przyrzadzaj posilki obiady - a napewno wiesz co jest dobre izdrowe dla twojej rodziny i moze wpyn troche na babcie przedstaw jej sytuacje i powiedz ze tak nie moze byc - abynie tuczyla dziecko!!! w jej wieku bylam strasznym niejadkiem podejrzewali mnie o bialaczke bobylam wychudzona i strasznie blada i tak to trwalo do technikum gdzie przytylam w 3lata z wagi 52 do 78 i oczywiscie babcia sie cieszyla bo nie bylam wtedy taka juz mizerna a rodzina chytala sie za glowe wiec babcie maja takie inne patrzenie na tojak sie dzieci odzywiaja!!!
Postanowienie noworoczne: schudne 21 kg do sierpnia
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

izapm

22 lutego 2006, 14:22 (List #10)
Dziekuję za dobre rady.Widzę że ty masz silną wolę i odchudzanie dobrze ci idzie.Trzymam kciuki,byle tak dalej.Powodzenia.
Pasek wagi

Najpopularniejsze słowa kluczowe na forum.