Nowy temat Lista tematów

Temat:

Taki typ figury??Da się coś z tym zrobić???

Desperatka23

Listów: 97

23 marca 2008, 22:13 (List #1)
Mówi sie potocznie tak "A no masz taką budowe i już.Nie schudniesz" Czy to prawda ??J ak sądzicie?? Ja mam budowę gruszki i zawsze jak mówie mamie ,że się odchudzam bo przytyłam ona na to "Dziecko masz taką budowe i już."Budowa budową ale przecież kiedyś warzyłam te 50 kg i dało się!!!Pozatym czuje,że mam boczki,zaokrąglony (delikatnie mówiąc) brzuszek i dość spore norzyska:/ A i z wiekiem trudniej??czy to też prawda???Nic z tym nie da się zrobić??Czy to tylko głupie gadanie?!!
Pasek wagi

vintage

23 marca 2008, 22:19 (List #2)
budowa budową, ale najczęściej po prostu tłuszcz nam się umiejscawia tam a nie gdzie indziej. stąd mity o budowie. twój typ gruszki może polegać na tym, że tyjesz głownie w okolicach bioder, pupy i górnej części ud, a nie że masz mega szerokie biodra. chociaż jeśli rzeczywiście je masz, to żadna dieta tego nie zmieni :)

Lisekkk

Miasto: Starogard Gdański

Listów: 722

23 marca 2008, 22:20 (List #3)
Kosci koscmi... jak sie ma np szerokie biodra bo takie mamy kosci to juz sie z tym nic nie da zrobic ale jesli na tych biodrach brzuchu czy nogach jest sporo tluszczu to zawsze mozna schudnac i wygladac lepiej:))) Jak dla mnie to troche takie glupie gadanie, odpowiednie cwiczenia, dieta i mozna co nieco zmienic:))) pozdrooo
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

hanicka6

Miasto:

Listów: 417

23 marca 2008, 22:20 (List #4)
to wlasnie masz fajny typ figury... kobiecy ;) ja tez bym tak chciala a nie biust rozmiar E i brzuch delikatnie mowiac spory:( no i te boczki :(  niedoskonalosci takiej figury mozesz zamaskowac odpowiednimi spodniami ;) a co do cwiczen to rowerek, przysiady... :)
Pasek wagi

tolkiena

Miasto: Wrocław

Listów: 779

23 marca 2008, 22:23 (List #5)
Słuchaj, każda tak mówi. Moja ostatnio stwierdziła że wystarczy mi waga 70kg i nie powinnam dalej chudnąć. 
Postanowienie noworoczne: Mam nadzieję że teraz waga już tylko w dół:)
Pasek wagi

vintage

23 marca 2008, 22:23 (List #6)
kobiecy to klepsydra.

ale oczywiście, przy każdym typie figury można wyglądać korzystnie.

Asiupek

Miasto: Londyn

Listów: 2482

23 marca 2008, 22:35 (List #7)
No wlasnie - troche glupie gadanie...Mi gadali, ze mam grube kosci i 'przystojna' budowe, a jak schudlam to nagle sie wszyscy zdziwili, ze wygladam bardziej kobieco... Pewnych rzeczy nie przeskoczysz - jesli masz szerokie biodra to takie bedziesz miala, ale zawsze da sie nadmiar tluszczu zbic, a gruszki moga sobie nogi i brzuch wyrobic i wygladac super, jak no. Beyonce. No i tak jak Vintage mowi - przy kazdym typie mozna wygladac super (nawet modelki maja rozne typy).
Początkowa sylwetka Mój cel

d0lcevita

23 marca 2008, 22:41 (List #8)

moja znajoma jest bardzo szczupła wręcz chuda...ma 172 i wazy 52kg ale że ma szeroką miednicę to ma chyba z 100 cm w biodrach ...choc płaska pupa... chude jak patyki nogi, prześwity miedzy udami  i przysłowiowy pies z  budą by przeleciał ....i juz mniej niż 100 cm w biodrach miec nie bedzie ...nawet nie schudnie bo z czego skoro to  praktycznie zero tkanki tłusczowej ...
tu mozna powiedizeć ze taka jest budowa....
ale jesli masz tłuszcz w tych miejscach to można je odchduzić na pewno...choć jest trudno jesli jest tendencja do odkładania się w tych miejscach  tłuszczu ;/

zajec666

Miasto: Warszawa

Listów: 29

23 marca 2008, 22:59 (List #9)
Ja też jestem typowa gruszka. Oj, skąd ja to znam..:)
Przez całe liceum słyszałam od mojej mamy: "kochanie, masz taką budowę i nic na to nie poradzisz". A jednak poradziłam - schudłam ok 10 kg, i co prawda nadal byłam gruszka, ale jaka! Talia osy, i fajna, krągła pupa:)
Od tamtego czasu moja mama wspiera mnie jak chcę zrzucić tu i ówdzie trochę kilogramów, i już nie słyszę, że nic się nie da zrobić.
Choć powiem Wam, że zaczyna nową gadkę - że w pewnym wieku to przemiana materii zwalnia, i figura się zmienia. Ale to niestety jest prawda :(

Desperatka23 -staraj się racjonalnie odżywiać i cwiczyć, a z figury gruszki zrobisz atut! Trzymam kciuki.

Pasek wagi

zakohanawczekoladzie

23 marca 2008, 23:32 (List #10)
A ja jestem typowe jabłko.  I kurcze ćwicze na ten brzuch i ćwczę, a on dalej okrągły jest, chodź spręzysty, nie obtłuszczony to okrągły.
I wiem,z e juz nic z nim nie zrobię, bo jesli od 2 lat regularnie cwiczę, dodaje ćwiczenia, urozmaicam, to wciąż jest taki jaki jest.
Ale i tak nie mogę się z nim pogodzic, walczę dalej;p;)
pozdrawiam.

Najpopularniejsze słowa kluczowe na forum.