Temat: wolowina zawsze twarda!

szkuda

Dołączył: 2010-12-24

Miasto:

Listów: 260

7 stycznia 2011, 23:26 (List #1)
jak to sie dzieje, ze wolowina zawsze wychodzi twarda jak kamien i okropna w smaku? mozecie mi pomoc? moj facet lubi wolowine a mnie ciagle nie wychodzi! a probowalam tysiace razy... i zgadnijcie co? - NIC! ciagle twarde! 

Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel
Misja Bikini
  • kg
  • kg
  • cm
Misja Bikini
BMI
0.00

LulekBR

7 stycznia 2011, 23:27 (List #2)
jak mu się nie podoba to niech sobie zrobi sam :-)

szkuda

Dołączył: 2010-12-24

Miasto:

Listów: 260

7 stycznia 2011, 23:28 Edytowane przez szkuda 7 stycznia 2011, 23:29 (List #3)
chodzi o to, ze ja chcialabym chociaz raz zrobic pyszna wolowine! a szczerze mowiac to gotowanie generalnie jest moja lepsza strona.... oprocz tej wolowiny....:(
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

szkuda

Dołączył: 2010-12-24

Miasto:

Listów: 260

7 stycznia 2011, 23:33 (List #4)
helppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chyba jest tu ktos, kto robil wolowine?
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

Kamaelka

7 stycznia 2011, 23:35 (List #5)
A kroisz wzdłuż czy w poprzek włókna? 

Ja co prawda jestem na drodze ku wegetariańskiej diecie, ale doświadczenie kuchenne zostaje na zawsze :}

ytsejam

7 stycznia 2011, 23:35 (List #6)
Ja potrway z wołowiny gotuję rzadko i kiedyś też mi twarda wychodziła. Po prostu trzeba długo gotować.

szkuda

Dołączył: 2010-12-24

Miasto:

Listów: 260

7 stycznia 2011, 23:37 Edytowane przez szkuda 7 stycznia 2011, 23:38 (List #7)
kroilam w zdluz i kroilam innym razem w poprzek... dlugo gotowalam, dusilam rowniez....zawsze kamien!!!!
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

CocoChane.

7 stycznia 2011, 23:38 (List #8)
a jak z przygotowaniem u Ciebie?
Wołowinę soli się pod koniec obróbki termicznej, a nie przed. Jeśli posolisz przed, wyjdzie guma.

lekkajaklen

Dołączył: 2010-05-10

Miasto: Paradera

Listów: 1159

7 stycznia 2011, 23:38 (List #9)
zawsze musisz kroić wołowinę w poprzek włókien, nigdy wzdłuż. druga zasada: nigdy nie solimy wołowiny przed upieczeniem/usmażeniem. ważny jest też odpowiedni czas pieczenia/duszenia. jaką część wołowiny przygotowujesz zazwyczaj?
Postanowienie noworoczne: Ciało nie ogranicza moich myśli, planów i marzeń.
Pasek wagi

szkuda

Dołączył: 2010-12-24

Miasto:

Listów: 260

7 stycznia 2011, 23:38 (List #10)
my nie uzywamy soli...
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel