Temat: Syrop klonowy czy syrop z agawy?

Belldandy1

Dołączył: 2011-07-20

Miasto: Kraków

Listów: 1099

21 maja 2012, 12:01 (List #1)
Chciałabym się dowiedzieć co jest zdrowsze, syrop klonowy czy syrop z agawy? Zastanawiam się nad zakupem jednego z powyższych produktów.
Początkowa sylwetka Mój cel
Misja Bikini
  • kg
  • kg
  • cm
Misja Bikini
BMI
0.00

tirumtirum123

21 maja 2012, 12:09 (List #2)
Ja bym chyba postawiła na syrop z agawy :). Podobno świetnie smakuje i ma niskie ig. Syrop klonowy kojarzy mi się z typowym amerykańskim sniadaniem - górą puszystych naleśników polanych właśnie tym syropem :P, aczkolwiek też na pewno stanowi dobrą alternatywe dla cukru ;)

Belldandy1

Dołączył: 2011-07-20

Miasto: Kraków

Listów: 1099

21 maja 2012, 12:20 (List #3)
Dzięki, poczekam jeszcze na inne opinie ;)
Początkowa sylwetka Mój cel

laura930

Dołączył: 2012-02-13

Miasto: Warszawa

Listów: 5114

21 maja 2012, 13:15 (List #4)
Syrop klonowy smaczniejszy
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

obwarzanka

Dołączył: 2011-06-06

Miasto: Wrocław

Listów: 441

21 maja 2012, 13:42 (List #5)
Nie wiem, co jest zdrowsze, ale ja kupuje syrop z agawy i jestem bardzo zadowolona. Po pierwsze jest bardzo wydajny, po drugie rzecz naturalna. W postaci czystej jest nawet lekko gorzkawy, ale po oslodzeniu czegos, mala gorycz znika.
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

Edyta1991

21 maja 2012, 14:11 (List #6)
a jak tego syropu z agawy smak określiłybyście. ja używam czasem ksylitolu ale smak to daleko odbiega od cukru a piszą że ma prawie identyczny. psuje mi smak kawy i herbaty i jogurtu naturalnego:(

mimkaa

Dołączył: 2011-07-29

Miasto: Puszczykowo

Listów: 217

21 maja 2012, 14:50 (List #7)
Ja jadałam jedynie klonowy i smakuje super, zwłaszcza z naleśnikami amerykańskimi <3
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

obwarzanka

Dołączył: 2011-06-06

Miasto: Wrocław

Listów: 441

22 maja 2012, 14:03 (List #8)

Edyta1991 napisał(a):

a jak tego syropu z agawy smak określiłybyście. ja używam czasem ksylitolu ale smak to daleko odbiega od cukru a piszą że ma prawie identyczny. psuje mi smak kawy i herbaty i jogurtu naturalnego:(

Tak jak cukier, nie ma zadnego posmaku jesli rozpuszczasz w jakiejs cieczy. Tak jak napisalam wyzej, w postaci czystej jest leciutko gorzkawy

Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

Belldandy1

Dołączył: 2011-07-20

Miasto: Kraków

Listów: 1099

22 maja 2012, 22:52 (List #9)
Dzięki dziewczyny, kupiłam syrop klonowy ;)
Początkowa sylwetka Mój cel

inuska84

Dołączył: 2011-03-01

Miasto: Węgorzewo

Listów: 380

23 maja 2012, 06:06 (List #10)
Używałam jednego i drugiego, teraz kupuję tylko syrop z agawy, rzadko, bo mega wydajny :)
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel