Temat: pulpety drobiowe

ptysia76

29 czerwca 2009, 20:50 (List #1)
Macie jakieś przepisy na pulpeciki drobiowe??? Podobno nie są bardzo kaloryczne a ja nigdy nie robiłam ich.

BezNicku

Dołączył: 2008-04-12

Miasto: Nowe

Listów: 6322

29 czerwca 2009, 21:13 (List #2)
mielisz mieso,doprawiasz do smaku,robisz kulki wielkosci orzecha włoskiego i delikatnie wkładasz łyzką do gorącego bulionu.Nie mogą sie gotowac bo inaczej sie rozpadną.
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

ptysia76

29 czerwca 2009, 21:16 (List #3)
A JA MYŚLAŁAM ,ŻE SIĘ JE OBSMAŻA...

dimara

Dołączył: 2009-03-07

Miasto: Gorzów Wielkopolski

Listów: 1240

29 czerwca 2009, 21:16 (List #4)
ja miele do nich jeszcze paprykę, pieczarki, cebulkę...są pyyycha, co prawda troszkę takie hmmmmm miękkawe..takie mamałygowate, przez to , ale ja generalnie w smaku ok.
Postanowienie noworoczne: być zawsze piekną, zdrową i czuć się dobrze w swoim ciele, a żeby tak było tzreba popracować nad tym i ja TO ZROBIĘ!!!!!!
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

BezNicku

Dołączył: 2008-04-12

Miasto: Nowe

Listów: 6322

29 czerwca 2009, 21:22 (List #5)
tu znajdziesz przepisy(podgotowane mozesz opanierowac i podsmażyć):
http://www.wielkiezarcie.com/grp_przep.php?grp_prz=6&offset=1900
oraz
http://kafeteria.pl/bonappetit/przepisy/obiekt_int.php?id_p=17055
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

ptysia76

29 czerwca 2009, 21:30 (List #6)
o nie! nie będę panierować.Tak tylko pytałam bo po prostu nie miałam pojęcia jak je przygotować

BezNicku

Dołączył: 2008-04-12

Miasto: Nowe

Listów: 6322

29 czerwca 2009, 21:34 (List #7)
pod wpływem wrzacego bulionu mięso sie zetnie. Mozesz je od razu smazyc,nawet bez panierowania ale wyjdą twarde i suche(bo nie dodajesz namoczonej bułki i jajka jak do mielonych)
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

ptysia76

29 czerwca 2009, 21:34 (List #8)
BezNicu to świetna strona.Dziękuję

kitkatka

Dołączył: 2006-01-09

Miasto: Dziupla

Listów: 840

29 czerwca 2009, 22:13 (List #9)
Pultety się gotuje a smaży klopsiki. Jedno i to samo tylko kucharze tak sobie podzielili, żeby rozróżnić obróbkę cieplną. Pulpety są lekkostrawne bo gotowane, klopsiki wręcz przeciwnie bo smażone. Smacznego.
Pasek wagi

wojnierz

Dołączył: 2009-03-13

Miasto: Szczecin

Listów: 7816

29 czerwca 2009, 22:27 (List #10)
Do pulpetów dodaje płatki owsiane i otręby(zamiast bułki pszennej czy tartej) i trochę musztardy- smak jest lepszy i dodatkowo koperek. Pycha!
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel